Kratkoročni ali dolgoročni kredit?

Promocija

slovenia hitri krediti

Naj finančne težave ne pokvarijo vašega dne ali tedna. Vsi se kdaj znajdemo v trenutkih, ko nam ni enostavno v življenju in takrat je navadno treba po hitrem postopku reševati zadeve. Vam jo je zagodel avtomobil, ali pa je v kopalnici počila cev? Ker gre večinoma za manjše finančne težave, je rešitev hitro na vidiku.

Seveda si ne želimo obremenjevati družine, staršev ali prijateljev s prošnjo po izposoji denarja. Če tega nimamo prihranjenega, bo verjetno najboljša možnost kakšen hitri kredit. Seveda odvisno od tega za kaj ga potrebujete in koliko, a za premostitev trenutnih težav bo vsekakor dovolj. Bodite skromni, previdni in preračunljivi.

Kakšen kredit izbrati?

Posojila velikokrat rešujejo različne problematike, a nanje še vedno gledamo s strahospoštovanjem. Prav je, da tega ne jemljemo preveč lahkotno saj nas lahko hitro stane preveč. Ko se sprašujemo ali najeti kratkoročni ali dolgoročni kredit pa moramo povedati nekaj reči.

Nihče si namreč ne želi posojila, ki se vleče kot jara kača. Vedno vzemite le toliko denarja kot ga potrebujete in na toliko obrokov kot ste jih sposobni plačati. Če gre za manjše zneske do nekaj tisoč evrov, bo zagotovo najbolj primeren hitri kredit. Nikoli pa si na pleča ne nalagajte prevelikih bremen katerim ne boste kos.

Zakaj hitri in kratkoročni?

Dolgoročni krediti trajajo leta in s seboj prinašajo nekaj dobrih, a tudi slabih novic. Dobre so vsekakor te, da je skupna vsota pridobljenega denarja večja, slaba pa ta, da bo potrebno odplačati veliko obrokov pri čemer bodo narasle tudi same obresti in stroški kredita.

V tem pogledu bo precej bolj dobrodošel hitri kredit, ki je tudi kratkoročen. Največ 12 mesečnih obrokov. To seveda pomeni hitro odplačilo, manj obresti in stroškov ter konec koncev tudi manj nepotrebnega stresa. Finančna situacija bo pod streho vi pa popolnoma mirni.

Manj komplikacij

Tovrstni krediti pa povzročajo tudi manj komplikacij. V primeru zahtevnejših, večjih posojil boste morali priskrbeti kar nekaj dokumentacije, na koncu pa morda tudi to ne bo dovolj. Pogoji bank so v tem primeru zelo zahtevni in ne malokdo jim ni kos. O teh se dobro pozanimajte v medijih, na forumih in predvsem na spletnih straneh bank ali posojilnic.

Kratkoročna posojila so hitrejša in ugodnejša. Navadno zanje ne boste potrebovali več kot osebni dokument in bančno kartico, seveda pa morate biti zaposleni. Tovrstne kredite je danes mogoče najeti na večini bank, v posojilnicah, ali celo preko spleta.

Ne pozabite na izračun

Da bi bila poteza z najemom posojila kar najbolj optimalna, vsekakor preverite pestro ponudbo na trgu in jo med seboj primerjajte. Naj vam ne bo težko žrtvovati nekaj svojega prostega časa za to. Na koncu se odločite za najboljšo ponudbo pa čeprav morda ne boste dobili največ denarja.

Nekatere banke lahko ponudijo več, a pod drugačnimi pogoji kar pomeni, da bi takšno posojilo po nepotrebnem še dodatno preplačali. Vedno zahtevajte kompleten izračun posojila z vsemi vključenimi stroški in bodite pozorni na pasti v drobnem tisku. Nekatere spletne banke vam bodo na svojih straneh ponudile tudi lasten kreditni kalkulator v ta namen. Uporabite ga.