21.3. je svetovni dan poezije! Napiši kak verz

Pozitivne misli, Verzi

Svetovni dan poezije

Pridruži se tokratnemu dnevu poezije in ga počasti s kakšnim verzom!

Poezija je nekaj najbolj globokega in čistega, kar prihaja iz srca in duše vsakega posameznika. Sploh ni pomembno, ali ste priznan avtor ali zgolj nekdo, ki ima rad pisano besedo. Pomembno je, da zapisano slišite v svojem srcu in med branjem vrstic začutite to energijo, ki prihaja iz notranjosti duše.

Poezija je odprta za vse nas

Ne glede na to, ali poezijo berete ali ustvarjate, je pomembno da jo čutite. Verzi v sebi navadno nosijo močna sporočila. Morda zgolj štiri vrstice, a vsebine dovolj za eno knjigo. Nobene potrebe ni po tem, da se mučite z rimami, ali sledite določenim vzorcem, ki jih uporabljajo veliki mojstri pisane besede. Pomembno je zgolj to, da ste pri pisanju iskreni. In kdo ve, morda prav vaš verz nekomu odpre vrata do rešitve srčnih težav, ali pa zapleteno misel povsem enostavno razjasni.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ZLOWDAJ.SI ???? (@zlowdaj.si)

21.3. pišemo verze v dobro sveta okrog nas

Omenjeni datum velja za svetovni dan poezije in prav vsako leto večina gostinskih lokalov ponudi brezplačno kavo za vse poete, ki so pripravljeni zapisati verz in ga pustiti tam, da bi ga lahko prebrali tudi drugi. Žal smo se znašli v primežu pandemije, ki je v gospodarstvu najmočneje udarila prav po gostinstvu in turizmu.

A naj vas to ne ustavi pri ustvarjanju. Vzemite si nekaj minut zase (nedelja je), zaprite oči in globoko vdihnite … izdihnite … vdihnite … prečistite svoje misli, razmislite o življenju, svojih bližnjih, o ljubezni, o prijaznosti in lepi besedi, ki bi jo radi namenili ljudem in svetu. Potem zapišite svoje misli. Poigrajte se z besedami. Slovenski jezik je tako lep, barvit in močan, da boste zagotovo navdušili sami sebe in druge.

Pošljite nam svoje stvaritve!

Ste poet po duši, ali pa se morda prav ta hip navdušujete nad idejo, da bi spisali kakšen verz?

Vsekakor nam ga pošljite v uredništvo na [email protected] in z veseljem ga bomo objavili na naši spletni strani in Facebooku, da ga bodo lahko prebrali tudi drugi naši bralci in njihovi prijatelji. Po želji ga podpišite s pravim imenom, ali pa si izberite kakšen psevdonim.

Lep in poetičen nedeljski dan želimo vsem skupaj!