30. rojstni dan

Verzi

verzi za 30. rojstni dan

30. rojstni dan je eden izmed mejnikov v odraslem življenju posameznika

Pred tem jubilejem si radi govorimo, da smo mladi, da spadamo v mlajšo populacijo in podobno. Celo podjetja, ki se ukvarjajo s telekomunikacijami so imela pred časom kar nekaj akcij na temo “mladih” do 30. leta. Nič čudnega potem, da je 30. rojstni dan tako velika prelomnica za marsikoga. Tista prva je seveda pri 18-ih letih, naslednja pa verjetno prav pri 30-ih.

Redna zaposlitev, posel, družina

Nekako splošno se razume, da so ljudje okoli tridesetega leta starosti že izživeli mladostne “norije”, se ustalili, poiskali službo in poskrbeli za naraščaj. Vse pogosteje se sicer dogaja, da ljudje dajejo prednost karieri pred družino, zato je iz leta v leto več samskih tridesetletnikov. Pa ne bomo zdaj zabredli v te vode.

Na tisoče samskih te čaka na ona-on.com!

30. rojstni dan je zelo lep mejnik, ki nakaže, da je nekdo že precej odrasel, a še vedno mlad, poln idej in hrepenenja. To sicer načeloma velja za ljudi v vseh starostnih obdobjih, ampak za tridesetletnike morda še nekoliko bolj. Tridesetletniki so na nek način še vedno otroci, njihovi starši pa ponavadi še vedno v “formi”. Nič-koliko tridesetletnikov še živi pri starših, saj jim bolj diši “hotel mama” kot pa samostojno življenje.

verzi za 30. rojstni dan

Voščila in verzi za 3o. rojstni dan

Prav vse zgoraj opisano pa sodi med razloge za nešteto hudomušnih in zabavnih voščil ter verzov za 30. rojstni dan. Enako hudomušne znajo biti tudi zabave v čast novim tridesetletnikom. Tako fantje kot punce nismo imuni na to. Trideseta leta so vsekakor ena najlepših, polna optimizma in volje do življenja. Za vse, ki jim to utegne priti prav pa smo spodaj pripravili nekaj voščil za 30. rojstni dan.

Eno leto starejši si kot lani,
doma še vedno si pri mami,
za prihodnje leto ti želim,
da te s punco kje dobim.
***
Čas je, da pogumno zakorakaš v svet,
vendarle ti je že tolko let,
30 jih šteješ zdaj,
smo pred hišo ti nabili mlaj!
***
30-letnica si kot se šika,
kuha, pere, celo lika,
draga kdor bo tebe imel,
vse življenje bo vesel.
***
Si svetilnik naše družbe,
pri 30ih še brez službe,
srajca se ti zlika sama
saj živiš v hotelu “mama”.