Aplikacije za hujšanje

Mobilna telefonija

Aplikacije za hujšanje

Se tudi vi borite s prekomerno težo? V ta namen obstajajo celo aplikacije za hujšanje. Od povsem običajnih, ki vam povedo koliko kalorij boste zaužili z določeno hrano, do izredno specializiranih, ki vam bodo štele zaužite in pokurjene kalorije, spremljale vaš napredek, vam svetovale pravo vadbo …

Si lahko predstavljate bolj popolnega pomočnika za hujšanje?

Telefon imate vedno nekje ob sebi. Ponavadi kar v žepu in kaj je lepšega kot, da za vaše zdravje in težo skrbi on. “Pametnjakovič” v žepu vas bo opozoril, da je čas za sadno malico, počitek ali vadbo.
Na podlagi vnesenih podatkov (morate pa biti pošteni in po pravici vpisovati kaj vse ste vrgli vase), vam bo pametni telefon s pomočjo aplikacije za hujšanje zelo natančno izračunal in svetoval kdaj se morate česa lotiti.

Predstavljajte si:

“Ura je 15:45, tisti dan ste pojedli obilen zajtrk, se napokali pri kosilu in vse to vnesli v aplikacijo. Potem, ko ste si zaželeli še posladka pa vas mobilnik, preko aplikacije za hujšanje opozori, da je bilo dovolj in, da morate čim prej opraviti nekaj kratkih vaj. Nekaj počepov, trebušnjakov ali lahkoten tek.”

Super kajne?!

Preizkusili smo aplikacijo slovenskega avtorja Roka Megliča – Resnica o hujšanju – in bili, po začetnem negodovanju zaradi obvezne registracije, prijetno presenečeni nad vsebino. Zelo hitro shranimo svoj profil in že lahko raziskujemo koliko kalorij vsebuje določena vrsta hrane.

Aplikacija je precej pregledna in jasna že na prvi pogled, zahtevani podatki pa hitro na dlani.
Prijetno smo bili presenečeni nad dodatno vsebino s članki pod naslovom “Resnica o hujšanju”.
Tu lahko preberemo več o tem kaj je potrebno za hujšanje in zdravo življenje. Kakšno hrano jesti in kako jo kombinirati. V članku najdemo še dodatne zavihke:

  • Ogljikovi hidrati
  • Maščobe
  • Beljakovine
  • Kalorije

Razlaga je jasna in doumljiva, moti le nelektoriran tekst, kar bi v podobni aplikaciji pričakovali. Zvrsti se nekaj napak, ki pa niso odločilne za razumevanje prebranega.
Le zmoti pač.

Priporočamo, da se pozabavate z aplikacijo. Tisti, ki pa bi radi kaj zahtevnejšega za hujšanje, se pravi, s programom vadbe, predlaganimi jedilniki, pa pokukajte TULE in poiščite pravo zase.