Bičanje z vprašanji o družini

Pozitivne misli

vprasanja o druzini

Kdaj boš pa ti našla kakšnega resnega? Kaj pa otroci?

Vprašanja, ki jih dobivam pod nos že kar nekaj časa s strani sorodnikov, prijateljic itd. Prav vsakokrat začutim vprašanje na svojem golem hrbtu. Kot bi me z bičem usekali po njem, vam povem. In potem, ko si najdem tipa, takoj “a poroka bo?”

oblekice za BarbieKo/če bi se poročila pa bi me začeli bičati z naraščajem. Poznam te zadeve, ker se enako godi mojim kolegicam. Sara, ki je pred kratkim rodila, prinesla majceno štručko domov, šla skozi fazo, ko ti ogledalo ni več dovolj široko in so vse obleke v omari videti bolj za lutko Barbi kot zate. Ko je dobila prve obiske, mami, babi, teta, stric, sosede, … jih je takoj fasala po hrbtu.

“Oooo kok je lušten! Kdaj bo pa drugi?”

Zakaj hudiča bi pa moral biti še drugi? Zakaj pa nekomu ne bi bil dovolj en otrok? Če nimaš vsaj dveh pa že nisi prava družina a ne? Komaj so jo revico zašili po prvem, oni bi že naslednjega. Kot bi bila tovarna za rojevanje in ne mama, ki je komaj pričela občudovati par radovednih, malih oči.

Spet druga kolegica pa ravno po ločitvi. Komaj pozabila cepca, ki jo je varal z vsako njeno kolegico, ki ga je hotela. Po tej poti so ji ostale samo še tri, ki so ga, ali zavrnile, ali mu niso bile zanimive. Tudi sama spadam zraven. In takoj vprašanja njenega sorodstva:

“Ja kdaj bo pa kakšen nov?”

Pa kaj te boli k…?! Kaj misliš, če je tebi hudo s svojim, da se ne spodobi, če je eni malo bolje, ker je samska?

Huh, na zdaj sem se pa razjezila, pa tako prijazno bitje sem ????. Pa, da ne bo vse tako črno. Poznam veliko srečnih parov, tudi takšnih s tremi otroki, ampak posiljevanje o tem kakšen moraš biti gre včasih čez vse meje.

nasmejana ženskaNo ja, kakorkoli. Jaz sem se za nekaj časa rešila bolečin v križu in pekočih pristankov besednega biča na mojem hrbtu.

Kaj sem storila?

Enostavno. Povedala sem, da se lezba in imam zdaj mir. Tipa ne rabim, otrok ne bo, o homoseksualcih se pa itak noben ne upa pogovarjat. Seveda imajo veliko več dela sedaj sami s seboj in iskanjem razlogov za mojo zgrešeno spolno usmeritev. Briga me! Samo smejim se, ko mame mojih prijateljic svojim hčeram svetujejo, da se mogoče ni preveč dobro zadrževati v moji družbi ????