Časi ko so osvajali ljubezenski verzi

Verzi

ljubezenski verzi za zaroko

Ljubezenski verzi so bili definitivno orodje s katerim je moj mož takrat pred leti osvojil moje srce

Stara sem bila 21 let, ko sem v Piranu spoznala fanta, ki je danes moj ljubeči mož. Takoj se mi je zasidral v srce saj mi je redno pisal globoka pisma v katerem nikoli niso manjkali lepi ljubezenski verzi. Bila sem tako navdušena nad njegovim pisanjem, da sem te verze pričela prepisovati v prav poseben zvezek. Menda se jih je nabralo kakšni 100! 100 prelepih ljubezenskih verzov, ki so prihajali iz njegove duše za moje srca. Verjetno mi ni potrebno razlagati kako zelo, zelo srečna sem bila.

In še vedno sem!

Z možem se ljubiva kot takrat pred leti, ko me je šele osvajal. Bila sem zadržana in upala, da ga ne bom s tem odgnala. Po nekaj zmenkih pa sem se vendarle sprostila in mu z lahkoto zrla v oči, ki so ves čas izkazovale spoštovanje in ljubezen do mene. Ko sem ga predstavila svojim staršem sta ga takoj vzljubila. Vedno je bil izredno kulturen, simpatičen in je znal dobro z besedami. Spomnim se, da mi je mama v šali dejala, da se bo ona poročila z njim, če se jaz ne bom. Seveda je bil oče poleg in smo se vsi smejali glede tega.

Po dobrem zvezku in pol ljubezenskih verzov in njegovi prošnji za roko, sem rekla DA. In veste kako me je zaprosil. Z ljubezenskim verzom kajpada! Pokleknil je sredi dnevne sobe, me prijel za roko in mi zrecitiral:

Draga moja Katka,
tako ljuba, tako sladka,
največje darilo na svetu bi mi dala,
če bi žena moja za vedno postala.

Potem mi je pomolil še zaročni prstan in me spravil v jok. Kar nekaj minut sva nato molče klečala sredi sobe, se objemala, poljubljala in uživala v tistem neizmernem trenutku sreče.