Darila za valentinovo niso samo v trgovini

Voščila

valentinovo

Valentinovo že od nekdaj velja za praznik zaljubljencev v čast katerih si 14. februarja zaljubljeni podarjajo različna darila za valentinovo

Valentinovo kot praznik zaljubljencev je v zahodnem svetu nekoliko pretirano skomercializiran. Izgubila se je osnovna nit, ki pa je ljubezen in spoštovanje. V modernem svetu se praznik “zlorablja” v marketinško-prodajne namen in kopičenju premoženja. Na nas izza vsakega vogala prežijo nadležni oglasi in agresivni trgovci, ki nam skušajo vsiliti slabo vest, če se ne odločimo v nakup darila za našo ljubezen ali simpatijo.

Ali je valentinovo praznik zaljubljenih ali ne?

Dejansko to za naše kraje velja šele v novejšem času, ko se je pojmovanje tega praznika, kot praznik zaljubljencev k nam preselilo iz Nizozemske. Valentinovo se med prazniki (po zapravljanju za darila) uvršča takoj za božičem! Nekateri se prav tako ne bi strinjali s tem, da naj bi šlo za praznik zaljubljenih. Valentinovo naj bi bilo praznovanje prijateljstva in medsebojnega spoštovanja.

Valentinovo je bilo na slovenskem od nekdaj bolj oznanilo, da prihaja pomlad. Temu so radi pripeli tudi oznako, da se takrat “ptički ženijo”. Sicer pa sam začetek praznovanja izvira iz Anglije od koder se je preko ZDA vrnil nazaj v Evropo kot “Pop praznik” pospremljen z veliko mero komercializacije in marketinških prijemov.

Darila za valentinovo

Na začetku so bila darila za valentinovo predvsem kakšne pesmi in razglednice. Kasneje pa se je, kot rečeno, praznik popolnoma skomercializiral in postal ena velika trgovina. Z marketinškimi prijemi so najprej pričeli, kje drugje kot, v ZDA. Nekje v 18. stoletju so pričele pred prazniki trgovine ponujati vse bolj raznovrstna darila, s katerimi bi premamile kupce v praznjenje svojih žepov.

Še vedno pa velja, da so najlepša darila za valentinovo še vedno tista, ki pridejo od srca. Verjemite, prav nič ne boste naredili narobe, če boste ljubljeno osebo “zasuli” denimo z verzi za valentinovo. Tudi kakšna čokoladica ali rožica pa ne bosta odveč.

Presenetite svojo ljubezen na inovativen način