Duhovi

Zabava

duhovi v Sloveniji

Duhovi kot takšni že tisočletja vzburjajo domišljijo nešteto ljudi, ki so se kdaj v življenju soočili z nenavadno situacijo, nekaj začutili, ali pa jih le na vse pretege zanima ali obstajajo

Ali duhovi zares obstajajo?

Na to vprašanje ni ne pritrdilnega ne nikalnega odgovora. Bržčas bo potrebno prisluhniti ljudem, ki so se v življenju že znašli v situaciji katere niso znali pojasniti drugače kot z duhovi. Nenavaden občutek, da nas nekdo opazuje v hiši v kateri prebivamo sami, mrazenje po celem telesu brez pravega razloga, nenaden piš vetra v zaprtem prostoru pri vseh zaprtih vratih in oknih. Eden najbolj prepoznavnih znakov, da so v vaši hiši duhovi je, nenadna in lokalna sprememba temperature na določeni lokaciji.

Morda se vam je že pripetilo, da ste se med sprehodom po hiši ustavili na določenem mestu in tuhtali zakaj je tako zelo hladneje tam kot drugje po hiši. Škripanje lesenih stopnic, cviljenje in ropotanje vrat, nežno trkanje na okensko šipo, … blizu vas pa nikogar drugega! Brrr.

Teorija od kod duhovi

Nekako najbolj uveljavljena teorija “Od kod duhovi” je, da so to duše umrlih na grozovit način, duše samomorilcev, ljudi, ki so umrli v nepojasnjenih okoliščinah in duhovi oseb katere so bližnji predolgo objokovali in jih na ta način priklenili nekam vmes med Zemljo in Nebesa.

Ljudje, ki trdijo, da so videli ali slišali duhove pravijo, da so se za nekaj trenutkov povsem poistovetili z duhovi, ki so jih preganjali. Čutili njihove misli, frustracije, jezo, žalost in druge občutke. Duhovi navadno ne govorijo, znajo pa sporočati preko posebnega načina trkanja, pisanja na vlažne, meglene površine, premikanja reči in, seveda, preko table Ouija.

Klicanje duhov

Za klicanje duhov je najbolj primerna tabla Ouija, ki vsebuje abecedo in planšeto s katero se preko vas, kot medija, oglaša priklican duh. Vprašanja naj bodo kratka in jedrnata, vedno pa bodite previdni pri postavljanju vprašanj. Priče klicanja duhov namreč trdijo, da so se klicanja zaradi nesramnih vprašanj velikokrat izjalovila in je prišlo do skrajno resnih in nevarnih situacij. Ko kličete duhove imejte v mislih, da je najbolje klicati duhove umrlih bližnjih s katerimi ste nekoč že imeli stik.

Tudi popularni kanal z videoposnetki Youtube je preplavljen z najrazličnejšimi videoposnetki, ki prikazujejo srečanje z duhovi na tak ali drugačen način (Youtube-duhovi). Na naslednji povezavi pa najdete tudi opis duhov na Wikipedii. Ker je ljudem tovrstna tematika izredno zanimiva je seveda na voljo tudi kar nekaj filmov na to temo. Spodaj vam na ogled ponujamo napovednik priljubljenega filma “Ouija”.

Napovednik filma Ouija

Kratka srhljiva zgodba Marka L. iz okolice Ptuja, ki je pred leti povedal prijateljem kako so ga strašili duhovi:

“Bil je večer deset preč, ko sem otresal blatne škornje pred vhodnimi vrati. Imel sem nek nenavaden občutek, da me nekdo opazuje. Postalo mi je slabo in me zazeblo do kosti, ko se je vame zadela hladna sapa čeprav je bil miren poletni večer. Sicer nisem bojazljiv a sem se nekako neprijetnega občutka na hitro obrnil v hišo in zaprl vrata za seboj. Ko sem odložil škornje sem šel še enkrat preverit ali sem zaklenil. Ne samo, da ni bilo zaklenjeno, celo vrata so bila samo priprta pa sem bil gotov, da sem jih zaprl.

Še enkrat sem zaprl in dvakrat zaklenil. Po hodniku sem šel v kopalnico in tudi ta vrata zaprl za seboj. Pričel sem slačiti umazana oblačila po celodnevnem delu na njivi in v delavnici, ter odprl vodo v tuš kabini. Ko sem se obrnil k umivalniku sem na ogledalu presenečen uzrl ravne črte iz blata katerih sam nisem naredil niti nisem morebiti ponesreči otresal proti ogledalu umazanih cunj. Ker je bilo ogledalo umazano in prekrito z vlago sem pograbil brisačo in zbrisal površino. V ogledalu sem zagledal svoj utrujen obraz potem pa me je oblil mrzel pot. Tik nad mojo ramo nekje za menoj sem jasno ugledal nesrečen ženski obraz prekrit z mokrimi svetlo rdečimi lasmi. Njene prazne oči so strmele nekam naravnost in niti niso gledale mene. Močno se mi je zavrtelo v glavi. Menda od strahu in za trenutek sem izgubil zavest.

Našla me je žena in poklicala reševalce. Kasneje sem samo ženi priznal kaj se je zgodilo in se kislo nasmehnil, da fantaziram, ona pa me je le resno gledala. Vprašala me je ali je imela ženska oranžne lase do ramen. Ko sem pritrdil je še njej pričelo zmanjkovati tal pod nogami. Povedala mi je, da so v tej hiši našli mrtvo njeno teto, ki je umrla v banji. Menda je storila samomor. Imela je svetlo rdeče lase in vedno nesrečen izraz na obrazu.”