Elementi v horoskopu

Horoskop, Vedeževanje

4 elementi horoskopa

Poznamo 4 elemente, ki vladajo znamenjem v horoskopu. Poznaš svojega?

Pa za začetek povejmo kateri element pripada kateremu znamenju

Ogenj je mešanica toplega, žarečega in suhega. Pripada Ovnu, Levu in Strelcu.

Zrak je mešanica toplega, plinastega in vlažnega. Pripada Dvojčkom, Tehtnici in Vodnarju.

Zemlja je mešanica hladnega, trdnega, in suhega. Pripada Biku, Devici in Kozorogu.

Voda je mešanica hladnega, tekočega in vlažnega. Pripada Raku, Škorpijonu in Ribam.

Ognjena znamenja – Oven, Lev, Strelec

Značaj ljudi s poudarjenim ognjem je močan, samozavesten in hkrati agresiven. So prežeti z optimizmom in željo po dobrem, kvalitetnem in polnem življenju. Obožujejo novitete, ne bojijo se tvegati in znajo izkoristiti ugodne priložnosti. Njihove negativne lastnosti so lahko nesramnost, ekstravaganca, nagnjenost k iskanju težav, pretiran ponos ali neusmiljenost. V človeku ognjena znamenja predstavljajo stanje njegovega duha.

Vodna znamenja – Rak, Škorpijon, Ribi

Element vode se kaže v insinktu samozaščite, plahosti, včasih celo v nagnjenosti k samouničenju. Ljudje, pri katerih v rojstni karti prevladuje voda, so nezaupljivi do drugih, hkrati pa so zelo občutljivi in usmiljeni. Svoja globoka čustva zelo težko razkrijejo. Preveč so čustveni in zato na hitro podležejo vplivom okolice.

Zemeljska znamenja – Bik, Devica , Kozorog

Zemlja predstavlja vse, kar je otipljivo, takšna oseba je usmerjena k materialnim stvarem. Precej tega elementa imajo praktični ljudje, znanstveniki, gradbeniki in fiziki. Skratka ljudje, ki verjamejo samo v tiste stvari, ki so spremenljive. Dejstvo je, da je civilizacija v svojem materialnem pogledu njihovo delo, posledica razvoja fizičnega sveta. Vendar pa je izguba idealizma in spoštovanja za abstraktne in duhovne strani življenja njihov velik greh.

Zračna znamenja – Dvojčka, Tehtnica, Vodnar

Zračni element prinaša prefinjenost, nagnjenost k umetnosti in znanosti, posebno z abstraktnega in teoretskega vidika. Osebe, ki v svojem zapisu karte nosijo veliko zraka, so polni idealizma. Radi se družijo z intelektualci. Prisotnost zraka pa jih na trenutke oddaljuje od stvarnosti in praktičnega življenja, izgubljajo čas s sanjarjenjem, raje se ukvarjajo z idejami kot pa s konkretnimi stvarmi. Med njimi najdemo oblikovalce, arhitekte ter socialne in religiozne idealiste.