Horoskop in astrologija

Horoskop, Vedeževanje

Karakteristike astroloških znamenj

Astrologija preučuje naš značaj, vedenje in usodo z vidika postavitve planetov v osebnem horoskopu

Na temeljno naravo in način izraza tega in onega pri posameznikih sklepamo glede na to, v katerih znamenjih sta se planeta nahajala na dan rojstva. Tako kot je bilo Sonce (denimo) v znamenju Strelca, če ste se rodili enkrat na začetku decembra, sta bila tudi Venera in Mars v enem od dvanajstih zodiakalnih znamenj. V katerem? Tega ne moremo vedeti »na pamet«, ampak moramo položaje obeh planetov poiskati v za to primernih tabelah.

Ustavimo se malo pri Veneri

VeneraV smislu značaja deluje Venera močneje v horoskopih žensk kot moških, saj se ženske pač močneje poosebljajo z njeno funkcijo! Položaj Venere v osebnem horoskopu dekleta ali žene kaže, kako doživlja svojo ženstvenost, izraža svojo čutnost, zapeljuje, osvaja, se ljubi …

Obenem pove, kako vzpostavlja odnose z moškimi in kako se obnaša v partnerski skupnosti.

Venera je najtesneje povezana z romantično (erotično) ljubeznijo, Mars pa z osvajanjem in spolnostjo!

V horoskopu moškega kaže položaj Venere njegovo notranjo podobo »ljubice«, ki jo projicira na ženske, kakršne si izbira za ljubezenske in partnerske odnose. Drugače rečeno: kaže tip ženske, ki ga privlači. Opisuje pa tudi njegovo lastno erotično naravo, način zapeljevanja ter »usodo« partnerskih odnosov, ki jih ustvarja.

Toda značajsko se moški močneje poosebljajo z Marsom

MarsMars v osnovi predstavlja silo v človeku, ki jo vodi potreba po preživetju. Ta potreba je v tesni povezavi s spolnim nagonom, zato njegov položaj v osebnem horoskopu kaže način izražanja svoje spolnosti, kot tudi stopnjo telesne moči, prodornosti, poguma, tekmovalnosti in borbenosti. Kaže, kako se uveljavljamo, kako se borimo, kako osvajamo – in tudi, kako se jezimo!

Čeprav predstavlja impulz »moškosti« v obeh spolih, se v smislu značaja močneje izraža pri moških. Moški se pač močneje pooseblja z njegovo temeljno energijo oziroma vlogo, zato je Mars v njihovih horoskopih pomembnejši dejavnik kot v horoskopih žensk. Pove, kako posameznik izraža svojo moškost – tako v odnosu do ženske kot tudi v drugih »posvetnih« vlogah.

Zmenki in zasebni stiki

❤️ Preverite ujemanje po horoskopu s samskimi na Ona-On.com!