Astrologija preučuje naš značaj, vedenje in usodo z vidika postavitve planetov v osebnem horoskopu

Na temeljno naravo in način izraza tega in onega pri posameznikih sklepamo glede na to, v katerih znamenjih sta se planeta nahajala na dan rojstva. Tako kot je bilo Sonce (denimo) v znamenju Strelca, če ste se rodili enkrat na začetku decembra, sta bila tudi Venera in Mars v enem od dvanajstih zodiakalnih znamenj. V katerem? Tega ne moremo vedeti »na pamet«, ampak moramo položaje obeh planetov poiskati v za to primernih tabelah.

Ustavimo se malo pri Veneri

VeneraV smislu značaja deluje Venera močneje v horoskopih žensk kot moških, saj se ženske pač močneje poosebljajo z njeno funkcijo! Položaj Venere v osebnem horoskopu dekleta ali žene kaže, kako doživlja svojo ženstvenost, izraža svojo čutnost, zapeljuje, osvaja, se ljubi …

Obenem pove, kako vzpostavlja odnose z moškimi in kako se obnaša v partnerski skupnosti.

Venera je najtesneje povezana z romantično (erotično) ljubeznijo, Mars pa z osvajanjem in spolnostjo!

V horoskopu moškega kaže položaj Venere njegovo notranjo podobo »ljubice«, ki jo projicira na ženske, kakršne si izbira za ljubezenske in partnerske odnose. Drugače rečeno: kaže tip ženske, ki ga privlači. Opisuje pa tudi njegovo lastno erotično naravo, način zapeljevanja ter »usodo« partnerskih odnosov, ki jih ustvarja.
Toda značajsko se moški močneje poosebljajo z Marsom

MarsMars v osnovi predstavlja silo v človeku, ki jo vodi potreba po preživetju. Ta potreba je v tesni povezavi s spolnim nagonom, zato njegov položaj v osebnem horoskopu kaže način izražanja svoje spolnosti, kot tudi stopnjo telesne moči, prodornosti, poguma, tekmovalnosti in borbenosti. Kaže, kako se uveljavljamo, kako se borimo, kako osvajamo – in tudi, kako se jezimo!

Čeprav predstavlja impulz »moškosti« v obeh spolih, se v smislu značaja močneje izraža pri moških. Moški se pač močneje pooseblja z njegovo temeljno energijo oziroma vlogo, zato je Mars v njihovih horoskopih pomembnejši dejavnik kot v horoskopih žensk. Pove, kako posameznik izraža svojo moškost – tako v odnosu do ženske kot tudi v drugih »posvetnih« vlogah.

Zmenki in zasebni stiki

❤️ Preverite ujemanje po horoskopu s samskimi na Ona-On.com!

Naroči se na pozitivne e-novičke 💖

Deli s prijatelji

Ara Bella

Strastna ljubiteljica Astrologije in vsega kar je povezanega z njo, vedeževanjem in vsem kar je nenavadnega za običajnega človeka. Že kot mala deklica sem izkusila nenavadno izkušnjo, ki še danes spada pod nerazložljiv fenomen.
Ara Bella

Latest posts by Ara Bella (see all)

Morda vas zanima tudi: