Horoskop in nekaj malega o njem

Horoskop, Vedeževanje

tedenski horoskop

Horoskop že od nekdaj buri človeško domišljijo in razkriva prihodnost tistim, ki ga znajo brati

Horoskop je sam po sebi že tisočletja stara veda, ki se je prenašala iz roda v rod. Vsa človeška plemena so imela tako imenovane šamane-zdravilce, ki so večinoma nosili tudi vlogo napovedovalca prihodnosti. Branje znakov iz naravnega okolja, gibov in oglašanja živali, položaja meseca, zvezd, planetov, … Kasneje so se razvile precej sofisticirane tehnike branja prihodnosti skozi metanje kosti, prikazovanja v stanju mentalne zamaknjenosti in podobno.

via GIPHY

Vse to je nekoč preraslo krog plemen in se kot samostojna veda pričelo širiti med vsemi ljudmi. Danes napovedovanju prihodnosti rečemo vedeževanje ali astrologija, a še vedno najprej pomislimo na horoskop. Horoskop pišejo izkušeni astrologi in vedeževalci, ki se spoznajo na to vedo. Pri horoskopu največ odtehtajo rojstni znaki (teh je 12) in poglobljeno vedenje o vsakem od njih.

Vse in še več o tej temi si lahko preberete v naši rubriki horoskop!

Vsak znak nosi svoj karakter, svoje prednosti in slabosti. Po teh pa je seveda moč sklepati tudi kateri znaki sodijo skupaj in kateri absolutno ne morejo biti kompatibilni. Horoskopa se precej poslužujejo tudi znane osebe, politiki in poslovneži. Torej, vsekakor nekaj je na tem in, če se tudi sami vsaj malce poglobimo, preberemo kakšno literaturo o horoskopu, bomo kmalu vedeli več.

Horoskop je vsekakor več kot zabava

Čeprav ga zasledimo v praktično vseh medijih pa to nikakor ne pomeni, da gre le za zabavno popestritev. Ponekod morda že, a večinoma horoskope pišejo izurjeni astrologi, ki za te napovedi porabijo precej svojega časa in seveda znanja. Tega pridobivajo z leti učenja, branja literature na to temo in, če bog da, tudi s svojim prirojenim talentom zaznavanja višjih sil.

Ste že preverili svoj Tedenski horoskop?