Imunski sistem | Krepitev imunskega sistema

Lepota in Zdravje

Imunski sistem

Krepitev imunskega sistema je vsekakor nekaj na kar pomislimo ob vstopu v zadnje tromesečje leta. Pa veste kako poskrbeti za svoj imunski sistem?

Imunski sistem je vsekakor nekaj čemur velja posvetiti veliko pozornosti. Gre za obrambni mehanizem našega telesa, ki nas varuje pred neželenimi prehladi in nešteto drugimi bolezenskimi agresorji. Predstavljajte si, da imate v telesu vojsko, ki je usposobljena za odkrivanje in uničevanje sovražnih bakterij in virusov, potem pa nekega dne ta vojska kapitulira. Škodljivci imajo nenadoma na stežaj odprta vrata v vaše telo in začnejo povzročati škodo.

Kako poskrbeti za krepitev imunskega sistema?

Za imunski sistem lahko poskrbimo tudi sami in celo z domačimi pripravki. Najprej velja omeniti, da bomo svojemu imunskemu sistemu najbolj pomagali, če se bomo redno in zdravo prehranjevali in upoštevali nasvet naših dedkov in babic, da je gibanje zlato. Telovadba ali sprehod na svežem zraku je zagotovo pomemben temelj našega zdravja in dobrega počutje.

Gibanje in svez zrak za delovanje imunskega sistema

V zadnjih mesecih pred novim letom, ko nastopijo daljša obdobja hladnejšega vremena, je potrebno še posebej dobro skrbeti za svoje zdravje. Upoštevajte še en nasvet svojih starih staršev in jejte sezonsko sadje in zelenjavo. Kislo zelje in repa naj bosta redno na vašem meniju. V primeru, da se kljub vsemu v vaše telo prikradejo škodljivci, ki podrejo ravnovesje imunskega sistema, pa lahko vedno posežete tudi po kakovostnih prehranskih dopolnilih za izboljšanje imunskega sistema.

Domači pripravki za imunski sistem

Morda bo slišati nekoliko smešno ampak, PRIVOŠČITE SI DOVOLJ SPANJA! Spočitost telesa je eden ključnih dejavnikov za kvalitetno delovanje vašega imunskega sistema. Uživajte česen. Česen je izjemen borec proti vnetjem in bakterijam, varuje pa nas celo pred srčno-žilnimi boleznimi. Ne pozabite na dovolj vitaminov in mineralov. Uživajte dovolj raznovrstne hrane, predvsem sadja in zelenjave.

Če ste mnenja, da vam nekaterih vitaminov ali mineralov ne uspe pridobiti iz živil, se lahko vedno zatečete h kvalitetnim prehranskim dopolnilom, ki vam bodo pomagali nadomestiti primanjkljaj. Vaše telo potrebuje probiotike zato uživajte probiotične jogurte za zajtrk, se dovolj gibajte in ostanite dobre volje. Stres nikakor ni vaš zaveznik v tej zgodbi.

Ingverjev caj za pomoc imunskemu sistemuPijte ingverjev čaj za imunski sistem

Več kot dovolj je pričevanj o pozitivnih vplivih na imunski sistem, ko govorimo o pitju ingverjevega čaja. Ta zelo blagodejno vpliva na naše telo, je poln vitaminov in bogat z antioksidanti. Kot takšen nas varuje tudi pred boleznimi srca in ožilja. Je izjemno učinkovit varuh pred gripo in prehladom, a se izkaže tudi v trenutkih, ko se nas ta že loti. Še posebej blagodejno vpliva na naše dihalne poti.

Kdaj poseči po prehranskih dopolnilih?

Ko se nahajamo v obdobju povečanega stresa, veliko dela in premalo spanca, je smotrno poseči po prehranskih dopolnilih, ki pomagajo vzdrževati stanje našega imunskega sistema. Pri nakupu teh izdelkov si vzemite čas, preberite kakšna pričevanja na forumih in poskrbite za to, da boste dajali prednost kvaliteti pred ceno.