Pomen sanj | Kaj pomenijo sanje o zobeh?

Pomen in razlaga sanj

sanje o zobeh

Si imel/a sanje o zobeh pa ne veš kaj to pomeni? Potem si na pravi strani za najboljši odgovor.

Ljudje tretjino časa prespimo in v tem času se pogosto znajdemo v nekem drugem svetu. Včasih tako resničnem, da nekaj časa ne vemo povsem kateri je tisti pravi. So sanje okno v naš drugi svet?

Kaj pomenijo sanje o zobeh?

Naši zobje so nekaj najpomembnejšega na nas skozi celotno naše življenje. Rodimo se brez njih, dobimo ene za učenje in druge za celo življenje. Brez zob se ne bi mogli enako kvalitetno prehranjevati kar bi vplivalo na naše zdravje. Brez zob bi bili precej neprivlačni kar bi vplivalo na naše družabno življenje, družino in nadaljevanje vrste. Lepi, zdravi zobje so odraz našega zdravega telesa. Slabi zobje sporočajo težave, ki se kuhajo nekje v nas.

Sanje o zobeh so ene najbolj pogostih sploh. Sanjamo, da nam zobje izpadejo, si jih polomimo, ali pa nam zrastejo novi. Razlage za tovrstne sanje o zobeh so precej različne in jih je veliko. A velja neka osnovna rdeča nit, da sanjati zobe pomeni:

  • Sanje o zdravih zobeh ne pomenijo nič dobrega. Takšne sanje nam sporočajo, da bomo zboleli mi ali nekdo v naši bližini, da bomo prejeli slabo novico, ali pa se na splošno počutili slabo. Prav tako signalizirajo nek dogodek v povezavi z nami, ki bo za nas in naše bližnje precej neprijeten.
  • pomen sanjSanje o puljenju zoba pomenijo, da nam bo uspelo razrešiti nek problem. Če smo bili bolni, takšne sanje oznanjajo, da se bomo končno znebili bolezni in, da bo naše splošno počutje končno na pravem nivoju.
  • Sanje o izpadanju zob na žalost ne pomenijo nič dobrega. Nemalokrat pomenijo smrt neke bližnje osebe, bolezen ali pa močno poslabšanje medsebojnih odnosov.
  • Sanje o pokvarjenih zobeh žal ne pomenijo nič dobrega. Pripetila se vam bo nesreča ali pa boste doživeli neko neljubo izgubo. Ta je lahko materialna a tudi čustvena. Če sanjate pokvarjene zobe pri drugi osebi, potem boste imeli neprijetnosti z njo.
  • Sanje o polomljenih zobeh pomenijo jezo in prepir, oziroma, da nekdo v vaši bližini pripravlja napad na vas.