Kako dobro poznaš različne veje astrologije?

Horoskop, Vedeževanje

Veje astrologije

Pa poglejmo malce po vejah astrologije in s čim se posamezna veja ukvarja

Elektivna ali izbirna astrologija

Elektivna astrologija se ukvarja s področji kot so: najboljši trenutek za poroko, kdaj je pravi trenutek za pričetek poslovnega sodelovanja in podobno. Je ena izmed vej astrologije, ki se ukvarja z izbiro ugodnega trenutka za začetek nekega procesa. S pomočjo te metode si lahko izberemo ugoden trenutek za osebo:

  • datum poroke,
  • selitve,
  • pričetek novega posla,
  • datum ustanovitve podjetja
  • pravi čas za podpis pogodbe

Zmenki in zasebni stikiRed Heart on emojidex 1.0.34Preveri ujemanje po znaku horoskopa med samskimi na Ona-On.com!

Horarna astrologija

Ta veja astrologije nudi odgovore na konkretna vprašanja, pri katerem je za napoved potreben točen čas rojstva. Je posebna vrsta napovedovalne astrologije, ki se osredotoča na konkretna, kratka in jedrnata vprašanja, na katera lahko odgovorimo le z DA ali NE. Pri horarni astrologiji je pomembno, da si zabeležite datum in točen čas, ko ste si zastavili vprašanje, na katerega bi želeli odgovor. Odgovore se prejme s pomočjo preučevanja astrološke karte trenutka, v katerem je vprašanje postavljeno. Gre za vejo astrologije, ki je z odgovori zelo natančna in konkretna.

karmicna astrologijaKarmična astrologija

Saj veste kaj pravijo za Karmo, kar boš sejal, boš tudi žel. Karmična astrologija odgovori na vprašanje, zakaj se nam dogajajo določene stvari. Preučuje karmične vzorce, pridobljene v preteklih življenjskih procesih in njihov vpliv na sedanje življenje, ter išče načine kako bi lahko to spremenili.

Svetovna astrologija

Opisuje svetovne ekonomske dogodke in politična dogajanja. Je ena izmed najstarejših vej astrologije. Pomembne osebe so si skozi zgodovino z njeno pomočjo pridobivale vpogled v dogajanja. Astrologi so zanje ustvarjali almanahe, koledarje in osebne horoskope. V ospredju te veje so še vedno politika, vera in gospodarstvo. Za izračune so potrebni podatki o ustanovitvi določene države oz., datum in ura njene razglasitve.

Natalna astrologija

Natalna astrologija se ukvarja s posameznikom na osnovi njegovega natalnega horoskopa, oziroma rojstnega horoskopa. Natalna karta je izris planetov na nebu v trenutku rojstva. Razkriva in pripoveduje zgodbo našega življenja, ter pokaže razmerje planetov v času rojstva. Razdeljena je na 12 hiš.Vsaka hiša predstavlja določeno področje življenja. Prva hiša predstavlja ego, psiho, druga finance, tretja potovanje, trgovanje, pisanje, četrta dom in korenine, peta je hiša sreče in ljubezni, šesta je hiša zdravja in dela, v sedmi se pokažejo odnosi do partnerjev in zakona, osma opisuje okultnost, deveta tujino in duhovnost, deseta pokaže kariero, enajsta prijatelje in dvanajsta sovražnike in trpljenje. Z razporeditvijo planetov v astrološki karti, se izriše naša usoda od rojstva in vse do smrti, dober astrolog pa zna ta zapis interpretirati.

tedenski horoskop

Psihološka astrologija

Psihološka astrologija se ukvarja z globljim razumevanjem posameznikovega karakterja in stanja, in je nekakšen vpogled v psihično stanje posameznika. Deluje zelo globinsko, saj lahko z njo spoznate nekoga v popolnoma drugačni luči. Je kombinacija psihologije, klasične astrologije in karmične diagnostike.

srečne številke

 

Astronumerologija

Astronumerologija razloži poseben odnos med planeti in številkami. Prav tako se loti razlage njihovega kozmičnega vpliva na naše življenje. Pitagora je zapisal: “Svet je število.” Je metodičen, svetovno razširjen sistem proučevanja duše in osebnosti, ki človeka težko pusti ravnodušnega. Pravzaprav največkrat pripelje do dileme, ali smo svobodna bitja ali le sluge in žrtve usode.

PEVERI SVOJE DANAŠNJE SREČNE ŠTEVILKE!

Sinastrija ali partnerska astrologija

Ta veja astrologije se ukvarja z odnosi na področju ljubezni, družine, otrok. SINASTRIJA ali primerjava vašega s partnerjevim horoskopom pove, ali bo zveza obstala ali ne. Vsebuje izris astrološke karte partnerjev (zodiakalni krog za vsakega posebej), šibke in močne točke (točke sreče) zveze, razlago sorodne duše, splošnega ujemanja, ujemanja v ljubezni in podobno.

Iz dveh astroloških kart oseb lahko astrologi razberemo, v kakšnem medsebojnem odnosu sta, v katerih pogledih sta si identični in v katerih različni. Primerjava se največkrat uporablja pri ugotavljanju partnerskih ali poslovnih odnosov. Zelo je uporabna tudi za ugotavljanje odnosov med starši in otroki, posebno v odraščajočem obdobju otrok.

Si že prebral/a zadnji tedenski horoskop?