Kako objavimo gif na Facebook?

Računalništvo

gif na facebook

Verjetno ste v zadnjem času opazili, da so se na Facebooku pričele pojavljati animirane sličice katere poznamo kot gif. In kako objavimo gif na Facebook?

Facebook se je končno odločil omogočiti dodajanje gif sličic na naše facebook profile in strani, toda ali veste kako objavimo gif na Facebook?

Kaj sploh je GIF?

Gif je kratka animirana sličica, ki se predvaja v zanki. Gif je priljubljen zato, ker je precej “lažji” od videa in je zato primernejši za predvajanje na napravah, ki nimajo najboljše povezave do spleta, je pa gif tudi možno tudi poslati kot MMS sporočilo, če le ne presega 300kb.

Kako objavimo gif na Facebook?

Gif sličic ne moremo naložiti direktno na Facebook. No ja, lahko, ampak potem bo vidna le ena sličica, ne bo pa se predvajala celotna animacija. Najlažje je, če primeren gif poiščemo na kateri izmed strani, ki imajo velike zbirke gifov, kot so: Tumblr, Imgur ali Giphy.


via GIPHY


Lahko pa na tovrstne portale seveda naložite tudi svoje gife in nato objavite povezavo na svojem facebook profilu. Facebook bo namreč “potegnil” vaš gif v “post” in tako boste nenadoma imeli čisto pravo animacijo v svoji objavi.

Preden kliknete “Objavi” in je animacija naložena, lahko URL povezavo pobrišete in napišete eno “oh in sploh” objavo po svoji želji.

Upamo, da smo vam z razlago uspeli pojasniti kako objaviti gif na Facebook 😉