Kako resetirati telefon?

Mobilna telefonija

kako resetirati telefon

Verjetno ste se kdaj že znašli pred vprašanjem kako resetirati telefon

Če ne prej pa vsaj pred prodajo vsekakor. Nihče ne želi namreč, da bi njegovi zasebni podatki pristali v rokah neznanca. Torej, kako telefon ali tablico spraviti v stanje s tovarniškimi nastavitvami?

Vsaka naprava ima v ta namen skrito neko zaporedje pritiskov na gumbe ali pa (če imamo srečo) je to jasno zapisano v navodilih in lahko poiščemo v meniju naprave. Način kako resetirati telefon se lahko razlikuje od naprave do naprave in sicer glede na znamko proizvajalca. Lažje pa je seveda, če uporabljamo programsko opremo pri kateri je način upravljanja z mobilno napravo enak ne glede na znamko

Oglejmo si na primer kako narediti Samsung Galaxy reset?

Najprej:

OBVEZNO KOPIRAJTE IN SHRANITE VSE PODATKE NA VAŠ RAČUNALNIK!!!

Teh sicer ne boste nikoli več videli. Shranite imenik, fotografije in druge podatke katerih ne želite izgubiti.

HARD RESET

Pojdite v način klicanja in vpišite naslednjo kodo: *2767*3855#
Naprava bo zagnala nekajminutni proces zato bodite potrpežljivi. Ne izklapljajte naprave. Naprava se bo po opravljeni nalogi zagnala na “očiščen” domači zaslon z nastavitvami kakršne prejmemo ob nakupu.

Obstaja pa tudi nekoliko “mehkejša” koda za Factory reset *#*#7780#*#*, ki poskrbi, da se aparat vrne na tovarniške nastavitve, pobriše vaš račun za prijavo, ne izbriše pa vaših datotek!
(menda :/)

In zakaj sploh resetirati telefon?

Ponavadi se resetiranja telefona poslužimo v primeru, ko nam ta preneha delovati pravilno ali pa, kot že rečeno, pred prodajo naprave novemu lastniku. Kadar nam telefon “zmrzne” je včasih dovolj, da iz naprave vzamemo baterijo, jo dobre pol minute pustimo zunaj in nato priklopimo nazaj. Žal pa so novejši mobilni telefoni narejeni na način, ko baterije ne moremo odstraniti in prav zato je dobro poznati kak skrivni prijem.

Kako resetiramo telefon s kombinacijo tipk

Tu žal enoznačnega odgovora ne moremo podati saj je to odvisno od proizvajalca, znamke, modela telefona, …

Včasih je to hkratno pritiskanje gumbov za ON/OFF, tipke za povečanje glasnosti in tipke HOME, drugič spet kaj drugega. Glede teh kombinacij pokukajte v navodila za uporabo v kolikor jih še imate, sicer pa preverite na spletu pod to znamko ali pa pokličite svojega mobilnega operaterja, ki navadno poznajo rešitev za tovrstne težave.