Notice: Undefined property: stdClass::$pageInfo in /home/dvaajane/public_html/zlowdaj.si/web/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dvaajane/public_html/zlowdaj.si/web/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

Notice: Undefined property: stdClass::$pageInfo in /home/dvaajane/public_html/zlowdaj.si/web/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dvaajane/public_html/zlowdaj.si/web/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

Preženite sivino dneva in težo novembrskega vzdušja na različne načine

Vsi vemo kakšno je počutje ljudi proti koncu leta, ko primanjkuje sončnih dni, vitamina D in se v nas naseli neka tesnoba, ki se zlije s sivino vsakdanjika. Počasi korakamo proti decembru, ki je ne glede na temperature neke vrste romantičen mesec. Mesec kateremu rečemo “veseli december”, mesec pričakovanja najlepših praznikov v letu. Božič, novo leto, snežinke, božična jelka, kuhano vino in najboljša družba, so recept za dobro voljo in kup pozitivnih misli.

Pozitivne misli tudi novembra

Čeprav vam morda november ne prinaša kakšnih večjih radosti in jo ob vsem zagode še vreme, to nikakor ne pomeni, da se je potrebno vdati v usodo. Vzemite v roko kakšno dobro knjigo in Pozitivne misli jesen branje knjigse potopite v svet fantazije ali pa obujte čevlje glavnega junaka v knjigi in se podajte na pustolovščino. Razrešite skrivnostno izginotje ali umor, lahko pa seveda poskrbite tudi za osebno rast in nabiranje novih znanj. Recept novembra: dobra knjiga, topel čaj, udoben naslonjač in odeja.

Nikakor pa ne pozabite na družino in prijatelje. Družite se, pojdite na sprehod, smejte se. Delite pozitivne misli, bodite ustvarjali. V tem delu leta boste zlahka iz svoje duše potegnili kakšen lep ver, ki bo presenetil tako vas kot tiste, ki ga bodo brali. Morda pa boste z unikatnimi verzi za rojstni dan neskončno osrečili vam bližnjo osebo. Lepe besede, ki prihajajo iz srca so vedno najlepše darilo. Takšno, ki ti v spominu ostane za vedno.

Ne pozabite na vitamin D

Ker je v tem obdobju precej manj sončnih dni in naše telo brez sonca ne zna proizvajati pomembnega vitamina D samo, je potrebno poskrbeti za primanjkljaj. Vitamin D vpliva na zdravje naših kosti, zob in stanje imunskega sistema. Vse več strokovnjakov opozarja, da odkrivajo tudi povezave s srčno-žilnimi boleznimi. Dejstvo je, da smo ob pomanjkanju vitamina D precej bolj utrujeni, razdražljivi in tudi depresivni. Torej lahko trdimo, da vitamin D vpliva na našo srečo in kvaliteto življenja!

In kje se skriva vitamin D v naši hrani? Poleti potrebe po tem pomembnem vitaminu zadostimo že z nastavljanjem soncu, v bolj oblačnih obdobjih leta pa moramo zanj poskrbeti sami. Vitamin D najdemo v svežih ribah, jajcih, gobah in siru. Poleti je dovolj že 15 minut izpostavljenosti gole kože soncu, kaj pa pozimi? Zadnji podatki glede potrebne količine vitamina D so, da oseba potrebuje 20 µg vitamina D na dan.

Smejte te na vsakem koraku

Zelo pomemben dejavnik za notranje (a tudi fizično) zdravje je vsekakor smeh. Že naši stari starši so znali reči “smeh je pol zdravja” in imeli so prav. Smejte se šalam prijateljev ali pa sami povejte kakšno. Smejte se skupaj z drugimi ali pa kar sami. Ne, niste zmešani, če se smejite sami. Pomislite na kakšno zabavno situacijo, preberite kakšno smešno zgodbo ali pa si oglejte komedijo po vašem okusu. Vaš dan v zagotovo lepši, pogled na svet pa boj jasen in pozitivno usmerjen.

 

Deli s prijatelji

Strastna ljubiteljica Astrologije in vsega kar je povezanega z njo, vedeževanjem in vsem kar je nenavadnega za običajnega človeka. Že kot mala deklica sem izkusila nenavadno izkušnjo, ki še danes spada pod nerazložljiv fenomen.