Lepe misli o življenju | Pozitivne misli

Pozitivne misli

meditacija in lepe misli o življenju

Pravijo, da boš spal kakor si boš postlal lepe misli o življenju pa ti bodo vedno v veliko pomoč

Dandanes ljudje definitivno preveč bezljamo. Hitimo na delo in z dela. Gremo po opravkih, potem domov, kosilo, ukvarjanje z družino, skrbi za stroške in še in še. Ampak ali si res ne moremo, ali pa samo ne znamo več privoščiti kake lepe misli o življenju?

Pozitivne misli nam takoj polepšajo dan

Naj bo dan še tako turoben in siv, le ena sama samcata lepa misel pa bo vse drugače. Pozitivne misli, ki jih namenimo sebi ali drugim se širijo po nevidnih kanalih in sedejo v naša srca. Včasih je dovolj že prijazen pogled, lepa beseda ali pa, da nekomu pridržimo vrata. Polepšali smo mu dan, njegov odziv in hvaležnost pa nam.

Verjetno ste že kdaj zasledili kakšno zelo lepo misel na socialnih omrežjih in jo delili s prijatelji. Marsikdo si te lepe misli izposodi in deli naprej. Na ta način ustvarimo verižno reakcijo za katero le upamo lahko, da se nikoli ne bo prenehala. Le kaj je lepšega kot lepe misli deliti z drugimi in poskrbeti, da tudi sami pridejo do kakšne konkretne pozitivne misli in ideje.

Osebna rast skozi modre misli

Časi so takšni, da nas je okolica posesala v digitalni svet. Veliko preveč časa preždimo pred računalnikom ali pa se pretirano dolgo ukvarjamo z mobilnim telefonom. Tako pravijo a nekaj resnice je tudi na tem da, če si človek želi novih znanj in kake modre misli, jih lahko nabira tudi preko digitalnih medijev. Branje knjig se sliši precej bolj učeno a vse je odvisno od vsebine in ne samega medija preko katerega pridemo do nje. Svet se spreminja in mi z njim. S samim napredkom ni čisto nič narobe dokler nas ne zasužnji ali pa ga ne začnemo pretirano izkoriščati.
*zbirka slik, ki jih iskalnik Google servira na to poizvedbo “beautiful thoughts”

osebna rast in pozitivne misli

Osebna rast in pozitivne misli

Lepe misli o življenju za vsak trenutek negotovosti

Vedno je lepo imeti na zalogi kakšne [su_highlight]lepe misli[/su_highlight], ko jih potrebujemo. Načeloma bi radi bili ves čas pozitivni in veseli a to žal ni tako enostavno. Ko zaidemo v slepo ulico in nas popadejo depresivne ideje, potrebujemo le hipec, da se spomnimo naših lepih misli in nam je pri srcu takoj topleje. Lepe misli najdete tudi v naši rubriki CITATI. Delimo te pozitivne misli tudi z našimi bližnjimi, prijatelji in sodelavci. Če bo njim lepo, bo lepše tudi za nas. Manj bo nepotrebnih prepirov in več empatije. Prav empatija je tista, ki pomaga, da sočustvujemo, smo pripravljeni pomagati in na splošno počnemo dobre stvari.

Imejmo lepe misli o življenju vedno na dosegu!

Osebna rast za rast naše osebnosti

Osebna rast se kaže v naših dejanjih, znanju in pripravljenosti deliti to znanje naprej. Lepe misli so v redu a vsekakor ne dovolj za tovrstno rast. Če želimo napredovati na tem področju, se moramo izobraževati. Pokukati v našo dušo in raziskati področje duhovnosti. Morda se nikoli ne bomo razvili v “bitje luči” vseeno pa lahko silno napredujemo in s tem prispevamo svoj kamenček v mozaik napredka človeštva. Morda vas bo začudilo ampak branje besed, ki so jih zapisali drugi nam pomaga rasti do neke točke. Ko pa še sami pričnemo zapisovati svoje misli, izkušnje prelivati na papir, takrat v zapisanih besedah spoznamo neko novo osebo. Osebo, ki se je duhovno razvila, ki razmišlja globoko in modro, osebo, ki je dotlej še nismo poznali. Samega sebe namreč!