Meditacija in kako meditirati?

Pozitivne misli

meditacija in lepe misli o življenju

V tem svetu polnem divjega tempa je meditacija pravi balzam za našo dušo in telo.

Divjamo sem ter tja, skrbimo za kariero, družino, se predajamo stresu (kot, da bo to kaj pomagalo), na koncu pa izmozgani in brez moči obnemimo že ob najbolj enostavnih vprašanjih. Se ujamete kdaj zazrte nekam v daljavo, potopljeni v svet med vami in točko v katero ste se zagledali? Povsem mogoče je, da vas je vaša podzavest spravila v meditativno stanje.

via GIPHY

Ampak kaj sploh je meditacija in kako meditirati?

Meditacija je stanje duha, ki ga dosežemo s poglabljanjem v našo zavest in frekvenčno nihanje, ki je sozvočno nihanju v delčku popolne blaženosti. S pravilnim dihanjem, odstranjevanjem mentalnih blokad in sprehodom po naši podzavesti se lahko izurimo

meditacija in kako meditirati

Meditacija in kako meditirati

do točke, ko smo sposobni od naše podzavesti prejemati odgovore na najbolj zapletena vprašanja. Naš ritem srca se umiri, metabolizem prav tako in nastopi obdobje, ko se naš um poveže s tistim višjim.

Meditacija je poznana že preko 2500 let. Povezujejo jo z Budo, ki je nekoč naključno sedel pod drevesom in ugotovil, da lahko z meditacijo preide v stanje, ki prinaša odgovore in razsvetljenje. Razmišljanje, da je potrebno pri meditaciji sedeti v pozi “Lotusov cvet” je napačno.

Meditiramo lahko tako sede kot leže, ali pa tudi sede. Že prej omenjen pogled uperjen nekam v daljavo nas lahko ponese v meditativno stanje, ki s seboj prinaša notranje zavedanje.

Nemirna umetniška duša skuša otežiti meditacijo

  • Meditacija je najhitrejši način za osebno rast, zato si vzemite čas samo zase in meditirajte.
  • Kanalizirajte znanje in modrost vašega višjega jaza, duhovnih vodnikov in vseh ostalih, ki služijo v vaše najvišje dobro.
  • Nehajte živeti v spominih na preteklost ali v sanjavih vizijah prihodnosti. Živite v trenutku, polno in sedaj.
  • Ustvarite si realnost, takšno, kot si želite.
  • Dovolite stvarem, da se razvijajo naravno. Imejte vero in zaupanje.
  • ODPUŠČAJTE! Ko odpustite, se osvobodite zgrajene karme in ostalih stvari, ki jih je potrebno izpustiti.
  • Prosite svoj višji jaz za pomoč. S prošnjo odprete kanal za komunikacijo in vodenje.
  • Bodite skladni z vašim telesom, vašim templjem. Lepo ravnajte z vašim telesom in si dvigujte vibracijo.
  • LJUBITE! Brezpogojna ljubezen je način, kako deliti ljubezen, ki je v vas, z vsemi, katerih življenj ste se dotaknili.