Meni osebno so najlepši ljubezenski verzi

Verzi

najlepši ljubezenski verzi

Že kot majhna deklica sem neznansko rada poprijela za svinčnik in ustvarjala, ter sestavljala verze. Meni osebno so najlepši ljubezenski verzi.

Tudi kasneje v obdobju gimnazije in dolgih dni na fakulteti sem rada ustvarjala. Pisanje verzov me je pomirjalo. Počutila sem se kot bi tiste trenutke preživljala nekje povsem drugje. V deželi kjer ni hudobij in grdih reči. V deželi ljubezni.

Zakaj človek sploh piše verze?

Pisala sem jih svojim sošolkam, da so jih pošiljale v ljubezenskih pismih svojim simpatijam. Pisala sem staršem, njihovim prijateljem, znancem. A najraje sem pisala zase. Od srca in tisto kar sem v nekem trenutku čutila globoko v sebi. Meni najljubši in najlepši ljubezenski verzi so napolnili prenekateri zvezek, ki je bil prvotno namenjen biologiji, matematiki, zgodovini, …

Najlepši so mi bili vedno verzi za ljubljeno osebo. Takrat sem iz sebe potegnila prav vsa skrita čustva, se razgalila in besede zlila na papir. Včasih mi je bilo všeč, kar sem napisala, že takoj v prvo. Včasih pa sem še kar nekajkrat premetala besede, radirala in popravljala preden sem bila povsem zadovoljna z vrsticami pred seboj. Moje pisanje v mladih letih so bile večinoma globoke misli o ljubezni in izpovedni verzi v katerih sem nemara povedala tisto kar bi morala takrat zaupati staršem. Mama je to dojela in skrivaj brala moje pesnitve. Ničkolikokrat sem začutila njen topel nasvet, ki se je nanašal morda na moj zadnji verz ali pa misel, ki sem jo zapisala v svoj zvezek z zavitimi “ušesi”.

Verze sem vedno tudi zelo rada prebirala. Sprva seveda v knjižnicah, kasneje pa s prihodom interneta, vsepovsod. Precej lepih ljubezenskih vrstic v angleščini sem prebrala na spletni strani lovepoemsandquotes.com. Sicer pa še vedno rada zahajam v objem knjižnic. Zaradi romantike in tistega fantastičnega vonja po knjigah. Starih in modrih, ki nosijo toliko lepih misli in so pravo malo bogastvo na tej naši zemlji.

Ljubezenski verz o zmedenem srcu

Od kar pomnim, sem te ljubila,
se bala, da bi te izgubila.
Od kar pomnim, si bil zame nekdo,
ki ti v težavah ponudi roko’.

Ko si me pogledal, srce je skočilo,
nazaj sem te vedno, pogledala milo.
A bil si prijatelj, nikoli ljubezen
od ljubezni pijana, ti žal bil si trezen.

Katka (1982)