Nakup stanovanja in oprema

Nakup stanovanja in oprema

Nakup stanovanja in oprema

Se odločate za nakup stanovanja? Odlično! Pred vami je novo poglavje v vašem življenju in korak katerega mnogi ne zmorejo. Kako zelo zahtevno je danes priti do nepremičnine pričajo številni najemniki, ki mesečno plačujejo za najemnino celo več kot bi morali plačevati za obrok kredita do katerega pa ne morejo. Če ste se odločili za nakup stanovanja imate zagotovo tudi posebne želje glede tega kako ga opremiti. Opremljanje namreč ni enostavno, če nisi človek za te reči.

K sreči nam lahko pomagajo notranji opremljevalci, dizajnerji in tudi nasveti v različnih revijah in spletnih portalih. Pomembno je znati izkoristiti prostor, še posebej kadar govorimo o opremljanju garsonjere. Te so navadno manjše kljub temu pa želimo imeti na voljo dovolj prostora. Še nekoliko bolj zapleteno in zahtevno je opremljanje mansardnega stanovanja, ki pa je lahko z nekaj pohištva po meri presenetljivo prostorno in udobno. A o tem boste razmišljali kasneje, ko bo stanovanje vaše.

Kako v nakup stanovanja?

Če nimate ravno velike sreče in vam nepremičnine niso podarili starši ali stari starši, se boste morali za nakup stanovanja potruditi sami. Da bi toliko denarja prihranili v doglednem času ni pretirano verjetno zato pa si lahko pomagate z nepremičninskimi krediti. Seveda v primeru, da imate zadovoljivo visoke prihodke. Pomaga vam lahko tudi vaš partner kar pomeni, da bosta posojilo najela skupaj. Nakup stanovanja je tako še nekoliko bolj tvegan, saj si ga je ob morebitnem razhodu treba razdeliti.

A to ni tema za ta članek. Poglejmo kako boste stanovanje kasneje tudi opremili. Največkrat je tako, da oprema stanovanja novemu lastniku ni po godu ali pa le te enostavno ni. Če je bančni račun izpraznjen si lahko omislite kakšen hitri kredit. In brez strahu, čeprav morda že imate nepremičninskega še vedno obstajajo ponudniki kjer si lahko omislite še en kratko ročni kredit na do 12 mesečnih obrokov. Verjamemo, da ste sedaj boljše volje.

Ker je nakup stanovanja finančno zahteven

Res je, nakup stanovanja je veliko breme in nasvet iz prejšnjega odstavka zagotovo pride še kako prav. Preden najamete takšen kredit za opremo ali pa jo kupite na obroke, morate pripraviti natančen seznam vsega kar potrebujete. Je to sedežna garnitura, fotelj, kuhinjska miza, stoli, bela tehnika in drugo? Za vsak kos pohištva določite maksimalen znesek, ki ste ga zanj pripravljeni zapraviti in od tega ne odstopajte. Včasih si lahko pomagate tudi z rabljeno opremo, ki je dostikrat videti kot nova.

Seveda pa je precej cenejša. Dejstvo je pač, da je nakup stanovanja finančno zares veliko breme kar pomeni, da bo morda treba zamižati na eno oko pri nakupu opreme in kupiti kaj kar sicer ni ravno po vašem okusu. Na prvem mestu je vedno streha nad glavo šele nato na vrsto pride udobje. Pri tem je vendarle mogoče nekaj prihraniti ne da bi vam bilo zaradi tega prav hudo v življenju.