Osvežilne pijače narejene doma! | Limonada z jagodami

Zdrava prehrana

osvežilne pijače Limonada z jagodami

Pripravite osvežilne pijače za te vroče pasje dneve kar doma. Enostavni recepti in nepozaben okus!

Ko sonce pokaže svojo moč in nas prežene v zavetje doma, kjer se razvajamo s klimo ali pa vsaj nekoliko hladnejšem ozračju, nam na pamet najprej pade misel na HLADNE osvežilne pijače! Takrat odpremo hladilnik in posežemo, po sokovih, gazirani pijači, pivu, …

Privoščite si raje zdrave osvežilne pijače narejene doma!

Kot je vsem verjetno dobro znano, razne sladke in gazirane pijače velikokrat vsebujejo enormne količine sladkorja.

Preveri koliko sladkorja ima CocaCola!?

Eno je sladkor, določeni dodatki, spet nekaj drugega pa alkohol. Hladno pivo resda prinese zadoščenje ob prvih požirkih, a kmalu je lahko alkohola preveč. Kombinacija z vročino pa za naše telo ne prinaša nič dobrega. Vzemite si raje nekaj časa in si pripravite čisto prave domače osvežilne pijače, ki jih boste pili z velikim užitkom in povsem brez slabe vesti.

osvežilne pijače Limonada z jagodami recept

Jagodna limonada

Limonada z jagodami

Jagode v limonadi, resno?! DA in okus je naravnost božanski! V vrč nalijte vodo in glede na količino vode iztisnite dovolj limoninega soka. Na liter vode pridejo nekje 3 limone. Nato pridejo na vrsto sladke, rdeče jagode. Te vrzite v limonado in jih z vilico rahlo stisnite ob steno vrča, da pričnejo izpuščati svoje sladke sokove. Namesto jagod lahko seveda uporabite tudi kakšno drugo sladko jagodičevje ali sadje.

Tisti, ki nikakor ne morete brez sladila v limonadi, uporabite za slajenje kakšno žlico domačega medu ali katerega od bolj zdravih sladil, ki so na voljo v vsaki trgovini. Če se le da, se izognite belemu sladkorju. Saj veste, zato v prvi vrsti pripravljamo domače osvežilne pijače. V limonado po želji dodajte nekaj metinih lističev in še kakšno rezino limone, ter vrč postavite v hladilnik, da pride na želeno temperaturo.

Sestavine:

  • 1l vode
  • 3 limone
  • 150-200g svežih jagod

Namig za osvežilne pijače: namesto ledenih kock lahko uporabite zmrznjene jagode, ki se med hlajenjem pijače odtajajo, dodajo nekaj slastnega okusa, na koncu pa jih še z veseljem pojemo.