Poslovila se je Marie Fredriksson (Roxette)

Zabava

smrt zvezdnice Roxette Marie Fredriksson

V ponedeljek 9.12.2019 se je v jutranjih od nas za vedno poslovila pevka priljubljenega dueta Roxette, Marie Fredriksson.

V 62. letu je po dolgotrajni bolezni izgubila težak boj z njo. Pevka nadvse priljubljenega dueta 90ih “Roxette” se je že od leta 2002 borila z možganskim tumorjem. Skupaj s članom dueta Perom Gessleom sta še posebej zaslovela z albumom Look Sharp! (1988) in Joyride (1991). Kar 6 krat sta se zavihtela med TOP2 na priznani lestvici Billboard Hot 100. To jima je uspelo s pesmimi The Look, Listen to Your Heart, Dangerous, It Must Have Been Love, Joyride in Fading Like a Flower (Every Time You Leave).

Marie so leta 2002 diagnosticirali tumor na možganih. Po zdravljenju je navkljub nasprotovanju zdravnikov nadaljevala z delom in krenila na samostojno pot. Za seboj je pustila moža Mikaela in dva otroka. 26-letno hčerko Inez Josefin in 23-letnega sina Oscarja.

Po celem svetu bo ostala v srcih svojih poslušalcev

Duo Roxette je s svojimi hiti zasedel in osvojil kar nekaj src širom Evrope in tudi sveta. Nič koliko romantičnih trenutkov, prvih poljubov in plesov zaljubljencev je pospremila katera od njunih balad. Znana sta tudi po energičnih izvedbah pop skladb, ki so nemudoma “zažgala” plesišča in nič drugače ne bo niti v prihodnosti. Roxette se še vedno vrti na vseh radijskih postajah in glasbenih TV programih.

Marie, naj ti bo lahka zemlja in, ne dvomimo, da boš v nebesih ustvarjala melodije, ki bodo sedla v srca celo angelom v tvoji družbi ????????????