Prihaja Microsoft Surface Duo

Tehnologija

microsoft

Tehnologija napreduje, potreba in povpraševanje se povečuje, kreativnost pa očitno nima meja. Prihaja Microsoft Surface Duo!

Kaj za vraga je Microsoft Surface Duo, boste dejali. Gre za mešanico ali pa kar hibrida z dvojnim prepogljivim zaslonom, med pametnim mobilnim telefonom, tabličnim in prenosnim računalnikom. Predstavljajte si vse troje zapakirano v eno napravo.

Pa je to sploh mogoče?

Microsoft pravi da je! Čeprav gre za Microsoftovo napravo, pa na njej ne boste našli zanj značilnih oken (Windows). Raje so se odločili za preverjen operacijski sistem, ki ga na pametnih mobilnih napravah uporablja na milijone uporabnikov in sicer, Android.

V podjetju so novico o prihodu naprave najavili že v letu 2019, a z dodatkom, da ta ne bo dostopna kupcem še vsaj eno leto

Glede na zahtevnost in kompliciranost naprave, je jasno, da jo želijo sprva dodobra preizkusiti, saj si nikakor ne želijo poloma kakršnega si je s svojim prvim prepogljivim zaslonom privoščil veliki Samsung. Dodajmo da v primeru Microsoft Surface Duo ne gre za tehnologijo prepogljivega zaslona, a kljub temu za več gibljivih delov, ki morajo pač zdržati nekaj let prepogibanja.

via GIPHY

Kaj omogoča Microsoft Surface Duo?

Gre za napravo, ki bo hkrati vaš mobilni telefon, tablični računalnik in prenosnik. Z njegovo pomočjo si boste na enem zaslonu zlahka ogledovali svoje priljubljene vsebine in na drugem spremljali elektronsko pošto. Še več. Naprava po opremljena s posebno zložljivo tipkovnico, ki bo (kako priročno) prekrila 3/4 spodnjega zaslona in ob tem pustila še določen prostor za hiter dostop do aplikacij.

Več o sami napravi si lahko ogledate v spodnjem videu, ni pa še znano kdaj natančno bo ta vrhunec digitalne tehnologije prišel na prodajne police, kot tudi ne za koliko bo olajšal naše račune.