Samo slon je bolj slonji | Začetek sage

Zgodbe

samo slon je bolj slonji

Vročina je pripekala na podeželsko neprometno cesto, ki se je krivila od vročine ???? in slabe izdelave …

Golf starejšega letnika (beri “dvojka”) je prihrumel izza hriba ????️ in se napotil naravnost proti vasi z edino asfaltirano cesto daleč naokoli. Glasna slovenska narodnozabavna glasba ???? pomešana z gromkim hreščanjem (po vzoru starih CB postaj) je parala milino neskončnega zelenila in vonja po hlevskem gnoju. Na mestu kjer ne pričakuješ niti garjavega psa se je od nikoder zabliskal policist ???? v zglancani uniformi in s smrtno nevarnim, bleščeče ubijalskim loparčkom pričel divje mahati proti vozilu, ter popolnoma oslepel nemočnega voznika. ????

Zadnji atomi moči, od alkohola omehčane desnice in podplat, ki je silil skozi nagnita tla, so bili potrebni, da so zarjavele zavorne čeljusti končno prisilile neuničljivo vozilo, da se je ustavilo na mestu kjer je stal mož postave resnega obraza. Prisegel bi lahko, da je za hip na kratko pohupalo. Voznik je le s težavo dvignil glavo od volana in policistu nastavil obraz katerega čelo je bilo nedvoumno ožigosano z dvojnim W. Skozi do tal odprte šipe je pridrl vonj po cigaretih alkoholu in poceni vanilijevi smrečici.

“Pa ka si ti ja nor malo?!”

“Vozniško in prometno prosim!” je zdrdral policist.

“Ah tak torej?!” je bil slišati samozavesten voznik. “Te pa izvolite!” je rekel in ponudil zeleno ter roza knjižici skozi okno.

“Gospod, … veste zakaj sem vas ustavil?” je bil še vedno uraden mož v modrem.

“Zaaakaj? Zato ka si vedo, da sn jaz!”

“Gospod!!!” je izstrelil še zadnje opozorilo mladi mož v modrem.

Med obema je vladalo sila napeto vzdušje katero je drugi policist z blagim nasmeškom opazoval iz službenega vozila. Pri tem se je davil s suhim sendvičem, ki mu ga je za v službo pripravila mama in poslušal neko zabavno oddajo na radiu.

“Ustavil sem vas, ker ste se skozi naselje peljali skoraj 80km/h! Sploh veste kakšna je kazen za takšen prekršek?!”

“80? Saj pa je bek pri Štefu znak za 80 ni tak?” se je čudil šofer.

“GOSPOD!?!?!”

Policist je vidno izgubil potrpljenje in njegov kolega v policijskem avtu bi prisegel, da ga je videl prijeti se za službeno orožje.

“Tisto pri Štefu ni prometni znak, ampak mlaj!”

“O, ti mater,” je ušlo vozniku, ki se je prijel za glavo.

via GIPHY

Vsi policaji so Štajerci? ????

Kolega v modrem je končno pokončal smrtno nevaren sendvič, otresel drobtine z uniforme in se podal iz avta. Med potjo si je nataknil čepico po uradni dolžnosti in se približal sodelavcu.

“Problemi?” je vprašal.

“Vsekakor,” je odgovoril kolega. “Gospod je za 100% prekoračil omejitev pa še pijan je.”

“Pijan?!” se je razburil voznik. “Saj sploh pihal nisem.”

Policistu je kapo premetavalo na razgreti glavi in znova se je prijel za pas kjer je imel obešeno pištolo, lisice in solzivec.

“Kaj ti pa je,” ga je skušal umiriti sodelavec in ga prijel za roko. Potem je malo tišje dodal: “Pa ja ne boš fotra ustrelil?”

Kolega se je obrnil k njemu, rdečeličen in izbuljenih oči.

“Ma našprical ga bom idiota, da se vsaj malo strezni! Na vsak način bi me rad spravil ob službo.”

Zajel je nekaj globokih vdihov in dodal: “Pa s tole izmišljeno štajerščino me bo do konca ob živce spravil.”

“Hehe, je pa model, moraš priznati. In kaj sploh imata s tem naglasom?” je vprašal.

“Od kar sem šel v policijo mi pravi, da so policaji samo Štajerci. Ko so ga nazadnje ustavili v centru in vprašali, če je kaj pil, se je 2 minuti drl Olimpija-Olimpija.”

Kolegu se je nasmešek razlegel od ušesa do ušesa, a le za hip.

“Ka zaj ti škif, boš pisal kazen al lahko grem?!” je bil pretirano pogumen voznik golfa (očitno celo oče policista).

“Ma jeb..m jaz tebi, u pi…u …!!!” se je usulo iz policista, ki je segel za pas.

Nenadoma se je proti odprtemu oknu izstrelilo nekaj curkov zajedljive tekočine iz pločevinke s solzivcem. Voznik je glasno zatulil nato pa v groznih bolečinah stekel iz avta, ter kar v miže poletel preko njive. Iztirjeni policist je stekel za njim, kolega pa ves v šoku tudi. Kar predstavljajte si kako je po njivi loviti slepega blazneža, ki teče hitreje od Bolta. Seveda je na koncu grdo padel in se najedel suhe prsti.

Voznik (oče) je bil tako besen na svojega sina, da ga je prijavil nadrejenim že iz bolnišnice, kjer so mu iz oči izpirali blatno mešanico solzivca in zemlje. Nikoli mu ni bilo prav všeč, da je šel med policiste, da pa ga je potem še takole jebal sredi prazne ceste, to je bil pa že višek.

Konec 1. dela