Vro─Źina je pripekala na pode┼żelsko neprometno cesto, ki se je krivila od vro─Źine ­čöą in slabe izdelave …

Golf starej┼íega letnika (beri “dvojka”) je prihrumel izza hriba ­čĆÄ´ŞĆ in se napotil naravnost proti vasi z edino asfaltirano cesto dale─Ź naokoli. Glasna slovenska narodnozabavna glasba ­čÄ pome┼íana z gromkim hre┼í─Źanjem (po vzoru starih CB postaj) je parala milino neskon─Źnega zelenila in vonja po hlevskem gnoju. Na mestu kjer ne pri─Źakuje┼í niti garjavega psa se je od nikoder zabliskal policist ­čÜĘ v zglancani uniformi in s smrtno nevarnim, ble┼í─Źe─Źe ubijalskim lopar─Źkom pri─Źel divje mahati proti vozilu, ter popolnoma oslepel nemo─Źnega voznika. ­čÜö

Zadnji atomi mo─Źi, od alkohola omeh─Źane desnice in podplat, ki je silil skozi nagnita tla, so bili potrebni, da so zarjavele zavorne ─Źeljusti kon─Źno prisilile neuni─Źljivo vozilo, da se je ustavilo na mestu kjer je stal mo┼ż postave resnega obraza. Prisegel bi lahko, da je za hip na kratko pohupalo. Voznik je le s te┼żavo dvignil glavo od volana in policistu nastavil obraz katerega ─Źelo je bilo nedvoumno o┼żigosano z dvojnim W. Skozi do tal odprte ┼íipe je pridrl vonj po cigaretih alkoholu in poceni vanilijevi smre─Źici.

“Pa ka si ti ja nor malo?!”

“Vozni┼íko in prometno prosim!” je zdrdral policist.
“Ah tak torej?!” je bil sli┼íati samozavesten voznik. “Te pa izvolite!” je rekel in ponudil zeleno ter roza knji┼żici skozi okno.

“Gospod, … veste zakaj sem vas ustavil?” je bil ┼íe vedno uraden mo┼ż v modrem.

“Zaaakaj? Zato ka si vedo, da sn jaz!”

“Gospod!!!” je izstrelil ┼íe zadnje opozorilo mladi mo┼ż v modrem.

Med obema je vladalo sila napeto vzdu┼íje katero je drugi policist z blagim nasme┼íkom opazoval iz slu┼żbenega vozila. Pri tem se je davil s suhim sendvi─Źem, ki mu ga je za v slu┼żbo pripravila mama in poslu┼íal neko zabavno oddajo na radiu.

“Ustavil sem vas, ker ste se skozi naselje peljali skoraj 80km/h! Sploh veste kak┼ína je kazen za tak┼íen prekr┼íek?!”

“80? Saj pa je bek pri ┼átefu znak za 80 ni tak?” se je ─Źudil ┼íofer.

“GOSPOD!?!?!”

Policist je vidno izgubil potrpljenje in njegov kolega v policijskem avtu bi prisegel, da ga je videl prijeti se za slu┼żbeno oro┼żje.

“Tisto pri ┼átefu ni prometni znak, ampak mlaj!”

“O, ti mater,” je u┼ílo vozniku, ki se je prijel za glavo.

via GIPHY

Vsi policaji so ┼átajerci? ­čś│

Kolega v modrem je kon─Źno pokon─Źal smrtno nevaren sendvi─Ź, otresel drobtine z uniforme in se podal iz avta. Med potjo si je nataknil ─Źepico po uradni dol┼żnosti in se pribli┼żal sodelavcu.

“Problemi?” je vpra┼íal.

“Vsekakor,” je odgovoril kolega. “Gospod je za 100% prekora─Źil omejitev pa ┼íe pijan je.”

“Pijan?!” se je razburil voznik. “Saj sploh pihal nisem.”

Policistu je kapo premetavalo na razgreti glavi in znova se je prijel za pas kjer je imel obešeno pištolo, lisice in solzivec.

“Kaj ti pa je,” ga je sku┼íal umiriti sodelavec in ga prijel za roko. Potem je malo ti┼íje dodal: “Pa ja ne bo┼í fotra ustrelil?”

Kolega se je obrnil k njemu, rde─Źeli─Źen in izbuljenih o─Źi.

“Ma na┼íprical ga bom idiota, da se vsaj malo strezni! Na vsak na─Źin bi me rad spravil ob slu┼żbo.”

Zajel je nekaj globokih vdihov in dodal: “Pa s tole izmi┼íljeno ┼ítajer┼í─Źino me bo do konca ob ┼żivce spravil.”

“Hehe, je pa model, mora┼í priznati. In kaj sploh imata s tem naglasom?” je vpra┼íal.

“Od kar sem ┼íel v policijo mi pravi, da so policaji samo ┼átajerci. Ko so ga nazadnje ustavili v centru in vpra┼íali, ─Źe je kaj pil, se je 2 minuti drl Olimpija-Olimpija.”

Kolegu se je nasmešek razlegel od ušesa do ušesa, a le za hip.

“Ka zaj ti ┼íkif, bo┼í pisal kazen al lahko grem?!” je bil pretirano pogumen voznik golfa (o─Źitno celo o─Źe policista).

“Ma jeb..m jaz tebi, u pi…u …!!!” se je usulo iz policista, ki je segel za pas.

Nenadoma se je proti odprtemu oknu izstrelilo nekaj curkov zajedljive teko─Źine iz plo─Źevinke s solzivcem. Voznik je glasno zatulil nato pa v groznih bole─Źinah stekel iz avta, ter kar v mi┼że poletel preko njive. Iztirjeni policist je stekel za njim, kolega pa ves v ┼íoku tudi. Kar predstavljajte si kako je po njivi loviti slepega blazne┼ża, ki te─Źe hitreje od Bolta. Seveda je na koncu grdo padel in se najedel suhe prsti.

Voznik (o─Źe) je bil tako besen na svojega sina, da ga je prijavil nadrejenim ┼że iz bolni┼ínice, kjer so mu iz o─Źi izpirali blatno me┼íanico solzivca in zemlje. Nikoli mu ni bilo prav v┼íe─Ź, da je ┼íel med policiste, da pa ga je potem ┼íe takole jebal sredi prazne ceste, to je bil pa ┼że vi┼íek.

Konec 1. dela

Naro─Źi se na pozitivne e-novi─Źke ­čĺľ

Deli s prijatelji

Sebastjan Koleša

Navdu┼íenec nad spletom, Googlom, spletno optimizacijo in vsebinskim ter digitalnim marketingom. V prostem ─Źasu pa ┼że preko 20 let pisec, avtor knjige Sedmi svet in ve─Ź tiso─Ź zgodbic, ter ─Źlankov razli─Źnih zvrsti.
Sebastjan Koleša

Morda vas zanima tudi: