Pomen sanj | Sanje o denarju

Pomen in razlaga sanj

Sanje o denarju

Si imel/a sanje o denarju in sedaj ne veš ali to pomeni pridobiti denar ali ga izgubiti?

Morda ne eno ne drugo, vse odvisno od tega v kakšni vlogi se je denar pojavil v tvojih sanjah. Sanje o denarju so tretje po vrsti, ko beseda nanese na poizvedbe v slovenskem Googlu! Očitno Slovenke in Slovenci kar precej sanjamo o denarju. Pa je to le plod naših želja in misli, ki jih procesiramo skozi dan, ali pa imajo sanje o denarju globlji pomen?

Sanje o denarju, ki ga prejemaš

Prejeti denar v sanjah večinoma pomeni nekaj pozitivnega za tistega, ki sanja. Čeprav nemalokrat prinaša nemir v življenje, pa na koncu vendarle pretehta pozitivno. Odvisno od samega konteksta zgodbe, ki se nam predstavi v sanjah. Kljub temu, da za sanjami ostane lep občutek zmagoslavja pa sanje o denarju ne pomenijo nujno le prejemanje denarja. Lahko gre za druga materialna sredstva, dediščino, napredovanje in podobno.

V sanjah se pojavlja a ni tvoj

Denar pomeni simbol moči, uspeha in utrjeno samopodobo. V primeru, da sanjamo denar lahko pričakujemo, da bomo padli v različne skušnjave. Kako se bomo nanje odzvali bo določilo kaj bomo iz njih odnesli. Pridobili ali izgubili. Tako kot v resničnem svetu, tudi v sanjah denar pomeni blagostanje, boljše življenje, zdravje itd. Na koncu pa je še vedno vse odvisno od nas. Če nas zaslepi, se lahko slabo konča. Prav tako, če se ponašamo s tujim denarjem.

Pomen sanj sanje o denarju

Sanje o izgubljanju denarja

Če v sanjah denar izgubimo, zaigramo v igralnici ali po nepotrebnem zapravimo nas ne čaka nič kaj lepega. Zna se zgoditi, da bomo zelo jezni, omahovali v brezupnem položaju ali bili nerodni pri stvareh kjer to ni najbolje. Izguba denarja pomeni tudi nesrečo v ljubezni. Partner nas bo zapustil ali prevaral. Je pa pomen teh sanj precej odvisen tudi od tega kakšna oseba smo v resnici. Če smo v življenju razvili odnos do denarja, ki meji na razumno vez (smo od denarja odvisni in v njem vidimo vse), potem se nam bliža izguba materialnih sredstev. Če nam v resničnem življenju denar ni tako zelo pomemben, potem nas izgube čakajo na drugih življenjskih področjih.

pomen sanjSanjali smo barve denarja

Če se nam je sanjalo o zlatem denarju, pomeni srečo v zakonu in bogastvo. Sanjati srebrn denar pomeni zadovoljstvo. Če smo imeli sanje o bakrenem denarju bomo utrpeli izgube.

Dodajmo še variacije, če imamo sanje o denarnici. Sanje o polni denarnici pomenijo, da bomo uspešni v nekem poslu in bomo deležni dobička.

Sanje o prazni denarnici pomenijo, da bomo stradali. Denarja, hrane, morda celo v spolnosti.