Pomen sanj | Kaj pomenijo sanje o ognju?

Pomen in razlaga sanj

sanje o ognju

Ničkoliko noči in ničkoliko različnih sanj. Ampak, ali ste že kdaj sanjali ogenj? Vas zanima kaj pomenijo sanje o ognju?

Ogenj človeka spremlja že iz prazgodovine in prav nič nenavadnega ni, da gre za eno pogostejših tematik naših sanj. Ogenj je človekov prijatelj, a hkrati (ob nespoštovanju in nepazljivosti) tudi smrtni sovražnik.

Kaj torej pomenijo sanje o ognju?

sanjati o ognju

Kaj pomeni sanjati o ognju?

Razlaga sanj o ognju je precej odvisna od tega na kakšen način ste sanjali o vročih plamenih. Če se vam je sanjalo, da kurite ogenj, nanj nalagate gorivo, skratka skrbite, da ne ugasne, potem je to nekaj dobrega. Že sama simbolika nam pravi, da gre za veliko energije, za naraščanje energije. Gre za moč s katero si lahko podredimo marsikaj. Gre za moč, ki nam omogoča, da se prehranjujemo, se ogrejemo, se branimo pred zvermi.

Kaj pa, če v sanjah gasim požar?

Povsem nasproten je lahko pomen sanj, ko sanjamo o gašenju požara ali ognja na sploh. Gre za sporočilo, da podzavestno razmišljate o prenehanju vlaganje energije v neko zadevo. Morda v posel, družino, karkoli. V takšnem trenutku je dobro ostati zbran in priseben. Se naslednji dan podrobno izprašati kaj je tisti pravi cilj h kateremu se stremi.

V primeru, da se v vaših sanjah pojavi ogromno dima in velik požar, to nakazuje na morebitno precejšnjo škodo. V tem primeru pa ne gre le za škodo v materialnem smislu. Škoda lahko nastane tudi na osebnem področju, v medsebojnih odnosih denimo. Še ena zanimiva razlaga sanj o ognju je v primeru, ko v sanjah razpihujete ogenj. To nakazuje na veliko verjetnost prepira ali celo fizičnega obračuna.

Kot rečeno, sanje o ognju lahko pomenijo zelo različne reči. Odvisno od tega na kakšen način se ogenj pojavi v naših sanjah. Vsekakor pa si velja zapomniti “spoštujmo ogenj”.