Pomen sanj | Sanje o smrti

Pomen in razlaga sanj

sanje o smrti

Smrt nas že kot beseda v trenutku prestraši ali pa v nas povzroči vsaj vznemirjenje. Preverite kaj pomenijo sanje o smrti.

K sreči, sanje o smrti ne nakazujejo na to, da se bo ta prikazala v vaši bližini. Zanimiv podatek je denimo tudi, da raziskovalci sanj ne beležijo, da bi kdo v sanjah doživel lastno smrt in nato sanjal dalje. Hipoteza je, da imajo naši možgani enostavno premalo podatkov o posmrtnem življenju in o tem ali to sploh obstaja, da bi kreirali sanje o tem.

O moj bog imel/a sem sanje o truplih?!

Sanje o truplih so enako moreče kot sanje o smrti. Gre dejansko za sporočilo naše podzavesti, da v življenju svojo pozornost posvečamo nečemu kar bi moralo biti že zdavnaj pokopano. Ali na simbolni ali pa na dejanski ravni. Če denimo že dlje časa vlečemo nek spor za seboj, ga ne znamo končati ali pa se pravilno spopasti z izzivom, ki bi za to poskrbel, se nam lahko v sanje prikradejo trupla.

sanje o smrti umor nekoga

Če sanjate, da ubijate nekoga ali pa se ta oseba zaradi vas znajde v primežu smrti, razmislite kdo v vaši bližini je trenutno preveč odvisen od vas. Morda vas obhajajo dvomi, da ne znate poskrbeti za to osebo ali pa ji napačno svetujete.

Sanje o smrti nakazujejo na težave z bližnjimi

Morda gre za nek spor v družini ali pa vam napovedujejo nestrinjanje glede neke pomembne zadeve. Sorodniki ali prijatelji vas skušajo odvrniti od nekega načrta za katerega menite, da je edini pravilen. Nekatere sanjske knjige sanje lastne smrti razlagajo kot neke vrste transformacijo lastnega življenja in celo napovedujejo dolgo in srečno življenje. Če imate sanje o smrti otroka, to navadno ne pomeni nič slabega, zato odmislite neposredno povezavo med sanjami in realnim življenjem. Sporočajo pa nekaj v zvezi s tem otrokom. Da mu bo dobro, da bo v nečem uspel in se imel lepo.

Če se vam je sanjalo o vašem partnerju, ki je v sanjah umrl, lahko to nakazuje na konec vajine intimne zveze. Popolnoma pretrgane vezi in končanje prijateljstva z osebo, ki vam je bila najbližje na svetu.

Pozor, če sanjate smrt bolne osebe!

sanje o pogrebu

Sanje o smrti in pogrebu

V tem primeru vas želijo sanje posvariti pred nekakšno zlorabo ali prevaro. Morda gre za nek posel/ponudbo, ki bo na koncu precej škodljiva za vas. Bodite skrajno previdni v primeru, da vas želijo zaslepiti s posladkanimi besedami in vas zmamiti v past. Sanje o svojem pogrebu lahko pomenijo konec nekega obdobja in pričetek popolnoma nove poti. Če sanjate pogreb osebe katere ne poznate, pričakujte nekakšen dobitek (loterija, dediščina, vračilo). Sanjati sebe kot govorca na pogrebu pa pomeni, da boste nekomu oprostili nekaj, ali se pobotali glede zadeve, ki se že nekaj časa vleče. Prav tako to pomeni pričetek nekega obdobja in odnosa s to osebo, ki bo drugačen od tistega prej.

Kakorkoli, sanje o smrti torej ne pomenijo najslabšega, včasih celo povsem obratno. Če vas podobne sanje kdaj vznemirijo, se skušajte umiriti in raziščite kaj vam sporoča vaša podzavest. Razlaga pomena sanj je neke vrste vedeževanje, ki se prenaša iz roda v rod že tisočletja. Preden pa se lotite raziskovanja pomena svojih sanj, pa pokukajte še v tedenski horoskop in se pripravite na malenkosti, ki včasih spreminjajo življenja.