Selitev pod skupno streho

Selitev pod skupno streho

Selitev pod skupno streho

Se spoznavate z nekom in razmišljate o tem kdaj je primeren čas za selitev pod skupno streho. Odgovorov na to vprašanje je lahko seveda več. Odvisno od tega kako dobro se poznata, kakšni so vajini skupni načrti in ali sploh imata oba to željo. Definitivno je čas za selitev v primeru, da se odločita imeti otroka. Takrat pogovori bolj potekajo v smeri kdo se bo preselil h komu in ali ne bi nemara kupila svoj lasten dom. To je seveda danes kar precejšen podvig.

V prvi vrsti pa je treba poslušati tako samega sebe kot svojega partnerja in na ta način predvideti ali sta oba zrela za to zelo pomembno odločitev. Skupno življenje namreč prinaša kar nekaj izzivov. Plačevanje skupnih računov, nakupovanje hrane, opremljanje doma in podobno. Seveda pa ne le obveznosti. Veselita se lahko tudi lepih skupnih trenutkov, ki jih bosta preživela udobno zleknjena na kavč pred televizijo in gledala romantične filme.

Kako načrtovati selitev

Ne glede na to kdo se bo preselil h komu je treba selitev dobro načrtovati. In ne zgolj logistično ter kako prepeljati vse svoje reči v novo stanovanje. Treba bo razmisliti tudi o spremembi naslova, ki pa za seboj potegne tudi zamenjavo vseh osebnih dokumentov. Ne gre pozabiti niti na obveščanje bank, delodajalca in vseh tistih, ki so vpeti v vaše življenje. Dobro pomislite katere položnice in kakšno pošto prejemate ter vse skupaj preusmerite na nov naslov.

Čeprav je selitev zahteven proces, pa jo lahko izvedemo tudi hitro in dokaj brez stresa. V tem primeru so lahko v veliko pomoč selitveni servisi, pred tem pa še pogovor s partnerjem, da ugotovita katero pohištvo v resnici sploh potrebujete. Če vam bo ostalo več stvari jih lahko prodate preko spleta in si na ta način nekoliko napolnite denarnico. Škoda bi bilo metati stran ali puščati za seboj. Kljub vsemu ste nekaj denarja v te reči vložili tudi sami.

Nekaj nasvetov za selitev

Naj vam selitev ne prinese več dela in glavobolov kot je treba. Nikar ne podcenjujte dela, ki vas čaka in organizirajte svoj čas tako, da ga bo dovolj za vse potrebno. Prosite prijatelje za pomoč, če ne želite preveč zapravljati s selitvenim servisom. Stvari, ki jih ne boste potrebovali zavrzite in ne selite pohištva le zato, ker ste nanj navezani. Oblačila zložite ločeno kar v potovalne torbe in vrečke, ločujte stvari, ki ne sodijo skupaj. Označite škatle in ostalo prtljago.

Na ta način bo selitev hitrejša tudi potem, ko boste že na novi lokaciji in bo treba vse skupaj še razpakirati in pospraviti. Označite pakete z lomljivo vsebino in težje reči vedno postavite spodaj. Za preselitev ne bodo potrebni hitri krediti, ne 100 dobrih sosedov. Vse skupaj lahko s partnerjem ali nekaj prijatelji izpeljete sami. Omislite si nek vrstni red in na cilju pričnite od zadaj. Oblačila, krpe in zavese ter ostale tkanine shranite ločeno od reči, ki bi jih lahko umazale ali poškodovale.