Širno vesolje in Astrologija

Horoskop, Vedeževanje

Karakteristike astroloških znamenj

Če niste astrolog, vam »pogled v nebo« ne bo razkril čisto nič. Astrolog? Ja, astrologija je tisto, kar lahko »razsvetli« vaše odločitve v prihodnosti. Si ne želite vedeti več, da bi lahko sprejemali najboljše odločitve zase?

Najboljša odločitev vedno odraža vas same. Lažje boste razumeli samega sebe s pomočjo astrologije. »Srčika« vsega je v razumevanju samega sebe.

Razumeti samega sebe? Kakšno psihološko sprenevedanje! Ne, vi želite odgovor na svoje vprašanje! Preprost in enostaven odgovor. A kaj, če vam povem, da ni preprostih, enostavnih odgovorov? Preprosto in enostavno zato, ker je vedno na koncu odločitev v vaših rokah. Vedno imate možnost izbire. Si v resnici želite, da bi bilo vse že v naprej določeno, vse izrisano, da bi hodili po »tirnici« življenja, ki vam jo je zarisala usoda, kot »marioneta«?

Brez možnosti izbire? Bi želeli zase manj kot dejansko lahko imate? Največ, kar lahko imate, je svoboda izbire. Vedno imate možnost izbire. Z drugimi besedami ste vi in samo vi odgovorni za svoje življenje. Ker svobode dejansko ni brez odgovornosti. Zakaj potem astrologija? Ker odstira tančico nad sliko prihodnjih dogodkov ravno s tem, ko vam pomaga razumeti vas same. Kako? Gremo po vrsti. Najprej dvignimo riti s prestola človeške superiornosti!

Samo droben delček vesolja smo, a eno z njim

Neskončno, težko predstavljivo vesolje. V srednjem veku »bogokletno«, danes splošno sprejeto dejstvo. Človek je drobcen delček vesolja. Naj s svojo potrebo po razumskem razlaganju vsega, kar ga obdaja, izhaja iz svoje lastne superiornosti, je dejansko v celoti odvisen od vsega, kar predstavlja svet okrog njega. Današnji problemi na Zemlji so v veliki meri odraz napačne predstave o naši »superiornosti«. In vzrok, da smo sedaj pripravljeni sprejeti svet in sebe v odnosu, v katerem smo dejansko vedno bili. Kakšen je ta odnos? Predvsem odnos soodvisnosti in sinhronosti, katerega optimalno delovanje je simbioza z vsem, kar nas obdaja. Kaj to pomeni?

Vesolje je dejansko ena sama prepletena življenjska oblika z različnimi deli, ki odražajo drug drugega, v katerem koli danem trenutku. Vesolje ni statična, negibna oblika, ampak je v nenehnem gibanju, valovanju. Tako se gibajo planeti, tako se rojevajo in ugašajo zvezde, tako živijo kometi. Tako se pojavimo, rodimo, v nekem trenutku tudi ljudje. Ljudje smo torej delček te »velike slike«.

Trenutek našega rojstva se »ujame« v trenutek dogajanja v vesolju, na nebu. Takrat, ko se rodimo, so planeti na nebu v določenem položaju, v določenem razmerju. Ravno ta razmerja, odvisnosti med njimi in energija, ki se ustvarja v tem trenutku, vpliva na nas.

atronomija in vesolje

No, super, to pomeni, da je moje življenje enako kot življenje nekega Eduarda dos Silves Pratohiz Morales iz Brazilije in Aicha Yamate Fukugata iz Japonske? Absolutno ne! Položaji in razmerja med planeti so namreč različni glede na to, s katerega položaja na Zemlji jih opazujemo. Ste si oddahnili? Eduardo, Aicha in vi nimate »skupne usode«, čeprav ste rojeni isto stotinko sekunde.

Bistveno je zavedanje, da smo z vesoljem eno in da delujejo planeti in zvezde na nas kot na delček tega vesolja. Gre za sozvočje, sinhronijo ali usklajeno delovanje. Odraža se v tem, da vse, kar nastane v določenem trenutku, nosi odtis ali pečat tega trenutka. Trenutek vašega rojstva, ujet na nebu, predstavlja položaje planetov v posameznih znamenjih in v njihovih medsebojnih odnosih (aspektih). Izrisan predstavlja vašo astrološko karto, astrologov »pogled v vaše nebo«, ki ga popelje na razkrivanje vas samih, s pomočjo astrološke analize in sinteze.

Moja usoda, »zapisana v zvezdah«?

Verjamete v namen? Če ima vse svoj namen, kakšen namen ima vaše življenje? Ne bom govorila o »usodi«, ker smo ji ljudje dali preveliko »dokončnost«. Astrološka karta odraža vaše življenje, vaše potenciale in značaj. Če imate občutek, da ste se nekako »izgubili«, vam astrologija pomaga razumeti, zakaj se vam to dogaja. Z njeno pomočjo svoje življenje lažje uskladite z vašim življenjskim poslanstvom, »namenom«, ki odraža bistvo vašega življenja.

tedenski horoskop

Astrološka karta zariše vaše življenje od začetka do konca, in odseva naravno zaporedje življenja samega. Čas, ko odraščate, zorite, čas padcev in vzponov, konfliktov, miru, produktivnosti … Astrologija nam pomaga razumeti lastno preteklost, da lahko v sedanjosti delujemo tako, da bo naša prihodnost usklajena z našim bistvom, s tem, kdo smo v resnici.

S pogledom na svoje življenje lažje dojamemo in sprejmemo zakonitost cikličnosti dogodkov. Vse se vrne na svoj začetek in se ponovno premika v večnem krogu. Vas to navdušuje ali žalosti? Poglejte na to pozitivno. Vedno imate možnost popraviti, kar vam ni bilo všeč. Spoznanje, da vaša odločitev ni prinesla želenih rezultatov, je premalo. Šele takrat, ko spoznamo svoj vpliv na razvoj dogodkov, lahko presežemo sami sebe in sprejmemo odločitev, ki bo vodila v želeno smer.

Vedno imamo torej možnost izbire. A tudi »napačna« odločitev ima svoj namen, saj se iz nje nekaj naučimo. In če se ne? Ponavljamo eno in isto napako. Morda se nikdar ne naučimo ali bolje ne spremenimo. Astrologija nam pomaga, da razumemo dogajanja in se spremenimo. Čeprav cikličnost, a vendar cikličnost na višji stopnji zavesti. Temu rečemo osebnostna rast.

Astrologija se pri tem ne omejuje samo na posameznika. Posameznik in njegovo ravnanje, torej tudi odločanje, dejansko ne obstaja kot nekaj v celoti individualnega, ker smo vedno v odnosu z drugimi ljudmi. Z astrologijo se soočimo tudi z osebami iz svoje okolice, našimi najbližjimi, in njihovimi vplivi na dogodke našega življenja. Morda ste oseba, ki ne more uspeti v življenju zaradi določenih dogodkov v otroštvu. Zakaj bi dovolili nečemu vpliv na vaše življenje, če lahko to presežete? Hkrati spoznamo, v kakšnih situacijah in okoliščinah smo bolj odvisni od vplivov okolice in kdaj smo bolj suvereni.

Kaj nam še lahko pove astrologija o nas samih?

Astrologija ne odkriva samo našega življenja, ampak ponuja vedenje o naših notranjih potencialih, ki se jih velikokrat sploh ne zavedamo ali nočemo zavedati. Saj verjamete, da je človek najbolj uspešen takrat, kadar dela tisto, kar rad dela, kar nosi v sebi? Velikokrat enostavno ne znamo tistega, kar nosimo v sebi, ustrezno izpostaviti.

zmenki in flirt

Z analizo vaših osnovnih položajev se lahko ugotovi, kako bi se najbolje razvile in izrazile vaše prirojene kvalitete in potenciali, ki ste jih prinesli na svet. Na ta način bodo vaše odločitve uspešne. Hkrati vam astrologija pomaga nadzorovati lastnosti, ki vas ovirajo ali vam celo škodujejo. Kako lahko to razumemo?

Poskusimo z dvanajstimi znamenji zodiaka, ki pripadajo enemu od štirih elementov: vodi, ognju, zemlji in zraku. V življenju stremimo k doseganju ravnotežja. Velikokrat ga težko dosežemo. Tudi v astrološki karti je najbolj optimalno, če so vsi elementi uravnoteženi. Največkrat je posamezen element bolj zastopan in drugi manj izrazit. Na primer voda.

Ljudje, ki imajo v astrološki karti izrazito zastopana vodna znamenja, so zelo čustveni. Živijo v preteklosti, so zelo intuitivni, psihično občutljivi in povezani s svojo družino. Če poznate to svojo lastnost, jo lažje nadzorujete ali omejujete njen negativen vpliv, posebej, kadar sprejemate odločitve, kjer čustvenost ni optimalna osnova.

Ljudje imamo ogromno vprašanj. Enostavnih, preprostih vprašanj

Pred nas jih postavlja življenje samo. Kadar smo zadovoljni, je teh vprašanj manj. Nekako čutimo, da poteka vse tako, kot si želimo. Naši dvomi, strahovi, želja po občutku varnosti, jih obratno nenehno postavljajo pred nas. Lažje poiščemo odgovor nanje in sprejmemo odločitve, če poznamo sami sebe in razumemo svojo vlogo v tem svetu. Astrologija nam ponuja dlan, da preskočimo negotovost v sebi. Odstira tančico nad nami samimi, našim življenjem in ljudmi, ki predstavljajo naš svet.

Izbira, kako boste uporabili in upoštevali spoznanja astrologije, je seveda v vaših rokah. Vedite, da moramo vsi vedno prevzeti odgovornost za posledice aktivnega ali pasivnega ravnanja. Tudi, če v določenem trenutku ne naredimo nič, dejansko naredimo nekaj, kar vpliva na razvoj dogodkov. Tudi to, da ne sprejmemo odločitve v določeni zadevi, je dejansko naša odločitev. Zato bodite odprti, ne upirajte se spremembam, ampak jih sprejmite za svojo življenjsko filozofijo. Saj v življenju ni nič statično, vse je v stanju gibanja.