Slovenska tipkovnica za Android

Mobilna telefonija

slovenska tipkovnica

Ste vedeli, da že lep čas obstaja slovenska tipkovnica za operacijski sistem Android? In to brezplačna!

Slovenska tipkovnica nam večkrat pride na misel, če je nimamo seveda. Verjetno ga ni junaka, ki kolikor toliko zvesto uporablja svojega najboljšega “pametnega ” prijatelja – pametni telefon, da se ne bi znašel v takšni situaciji. Res si je krvavo zaželel pisati s strešicami, profesionalno odgovoriti na službeni mail pa mu vgrajena tipkovnica tega ni omogočala.

Slovenska tipkovnica za Android omogoča prav to

Zadnje čase jih lahko uporabljamo tudi v sms-ih, se je pa v novi dobi seveda močno razširila uporaba e-pošte na mobilnikih, grafitiranje po zidovih profilov na socialnih omrežjih in podobno.

Obstaja nekaj bolj ali manj posrečenih rešitev za to. Najboljša tovrstna aplikacija, ki smo jo zasledili mi, pa je zagotovo rešitev podjetja INVERZ, ki na svoji spletni strani tipke.si v brezplačen prenos ponuja slovensko tipkovnico s šumniki za Android naprave.

Najenostavneje je, da spletno stran obiščemo kar preko mobilnega telefona, naložimo aplikacijo in nato sledimo navodilom. Ta so nazorno in slikovito prikazana na sami spletni strani. Zadeva deluje tako kot mora, se pa velikost tipk zaradi dodanih šumnikov nekoliko zmanjša in je potrebno nekaj časa, da svoje prste navadimo natančneje usmerjati. Ampak, če smo se privadili na vse ostalo, se bomo z veseljem še na to.
Vsekakor zelo uporabna zadeva!