Spletni zmenki in prevare

Spletni zmenki in prevare

Spletni zmenki in prevare

Danes so v namen spoznavanja najbolj priljubljeni spletni zmenki. Gre za način spoznavanja, ki obenem prihrani veliko časa, hkrati pa nam omogoča, da smo vendarle do neke mere anonimni in lažje premagamo stres pred prvim zmenkom. Komunikacija tako lažje steče, spoznamo pa lahko tudi več oseb naenkrat oziroma v kratkem času in izločimo tiste s katerimi se ne ujamemo. Sicer bi morali na kar nekaj zmenkov preden bi našli ustrezno simpatijo.

Da so spletni zmenki zares idealen način spoznavanja pričajo tisoči, ki se na takšen način spoznajo. Nekateri bolj staromodni bodo dejali, da je treba človeka videti v živo iz oči v oči. To seveda drži in tudi s spletnih zmenkov se je treba v določeni točki prestaviti v živo, a je to vendarle mnogo bolj enostavno. Je pa treba pri tej vrsti spoznavanja biti pozoren tudi na morebitne prevare o čemer bomo nekaj vač napisali v nadaljevanju tega zanimivega članka.

Ko gredo spletni zmenki v napačno smer

Res je, da lahko gredo spletni zmenki tudi narobe. Predvsem je treba biti pozoren na morebitne prevarante, ki želijo s pomočjo tovrstnih portalov za zmenke priti do osebnih podatkov posameznikov in jim na ta način ukrasti kaj denarja. Znaki, da se to dogaja so precej očitni in jih ne bi smeli spregledati čeprav se v resnici dogaja prav to. Vse več je opeharjenih ljudi, predvsem žensk. Prevaranti nanje vplivajo s čustvi na način, da jim “prodajo” žalostne zgodbe.

Da so spletni zmenki v neki točki zavili v napačno smer vam lahko javi signal, ko nekdo od vas zahteva osebne podatke, morda celo številko bančne kartice. Tega ne dajajte v nobenem primeru, saj osebe v resnici sploh ne poznate. Tudi razne zgodbe o bolni materi ali sestri so pogoste. Vanje so dostikrat vpleteni hitri krediti, ki jih žrtve tako jemljejo za prevarante, da bi ti pomagali svojim bolnim sorodnikom. Bodite skrajno previdni!

Naj bodo spletni zmenki varni

Da bi bili spletni zmenki varni lahko največ postorite kar sami. V prvi vrsti ne bodite pretirano naivni in se o bolj pomembnih rečeh pogovarjajte šele, ko se z osebo spoznata v živo in se nekajkrat tudi vidita. Slab signal je še, če vam ne želi povedati svojega pravega imena, pred vami skriva partnerja in otroke ali laže o čemerkoli. Nekateri se zlažejo, da niso kadilci, potem pa na zmenku kadijo in podobno. Ne gre pa vedno za laž. Morda je prevarant zgolj pozabil kaj je napisal v profilu.

V večini primerov so spletni zmenki povsem varni, k čemur pripomore tudi izbira spletnega portala ali aplikacije, ki je preverjena in je locirana v Sloveniji. Takšen portal ima namreč tudi podporo uporabnikom in na spletni strani navedene podatke o podjetju, ki upravlja s stranjo ter ne skriva ničesar v drobnem tisku. Že res, da je takšne usluge treba večinoma tudi plačati, a boste vsaj vedeli zakaj.