Sreča ne pride po pošti

Pozitivne misli

Sreča, ljubezen in duhovna rast

Kako biti v življenju srečen, ljubljen in v duši bogat? Tako, da se ne ženeš za cilji, ki ti jih postavljajo drugi, ampak slediš svojim.

Ljubezen ni enosmerna avtocesta do sreče in zadovoljstva. Promet mora potekati v obe smeri. Če na tej cesti pride do zastoja je potrebno biti potrpežljiv. Dogajajo se tudi nezgode. Tiste manjše in tudi večje, a na nas je, da se potrudimo situacijo rešiti karseda hitro in učinkovito. Pri nezgodah ni časa za obotavljanje in tudi pri srčnih težavah ne. Če se v teh primerih obotavljamo je lahko prepozno za karkoli. Za vedno.

Čeprav morda daljše potovanje poteka povsem brez težav, iz zvočnikov odmevajo prijetni ritmi in je cesta prevozna, pa si je vsake toliko potrebno vzeti odmor. Se nadihati svežega zraka, spiti kakšno kavo in misli preusmeriti tudi kam drugam. Potem je nadaljevanje poti le še bolj prijetno in manj utrujajoče.

Potujemo zato, da nekam pridemo

oseba skace v zrak - osebna rastNa cesti, pa tudi v življenju in ljubezni. Zavedati pa se je potrebno, da prvi cilj nikoli ne sme biti zadnji. Zakaj se po prijetnem potovanju zadovoljiti s ciljem, ki smo ga obiskali. Svet je velik, potujmo še kam drugam. V isti družbi, da ne bo pomote.

Včasih je potrebno, tako na poti kot v ljubezni, zaviti z izbrane poti. Ni vedno ta tista, ki je najboljša, ima najmanj lukenj in najhitreje pripelje na cilj. Včasih je enostavno potrebno iti nekoliko naokrog in spoznati še druge kraje in poti. Vmes srečati zanimive, morda “tiste prave” ljudi. Biti pri tem potrpežljiv in se zavedati, da je življenje eno samo potovanje, vmesni cilji pa tako motivacija kot nagrada za ves vloženi trud.

Ubirajmo različna potovanja, različne ceste in se veselimo neznanemu. Naj ljubezen nikoli ne postane sredstvo za dosego enega in edinega cilja, ki se lahko kmalu prevesi v čustveno otopelost in občutek, da tako pač mora biti.

Človek ni bil na ta planet postavljen, da bi se rodil in umrl. Tukaj je zato, da bi živel!
S.K.”

Zapomnimo si nekaj, vse je stvar stališča in perspektive. Pozitivna oseba, ki se veseli življenju in vsem radostim, ki ga to ponuja bo rekla »Hitro živim, življenje je kratko, a tako lepo, če ga živiš«. Negativna pa bo dejala »Življenje je kratko in vse kar počnemo tu je, da počasi umiramo«. Dejstvo pa je, da je obema osebama dano, da živita in svoje življenje izkoristita po svoji presoji. In zakaj se potem ne bi odločili živeti lepo, obdani s prijetnimi, ljubečimi osebami in polni ljubezni?

Naj ljubezen ne bo izgovor ampak vodilo

ljubezen in srečaNapolnimo naša srca s tem prečudovitim čustvom in ga delimo. Delimo ga z vsemi okrog sebe, delimo ga s celim svetom! Živimo življenje, ki nam je bilo dano, uživajmo ga kot le lahko, raziskujmo, spoznavajmo pozitivne plati in dovolimo blizu le pozitivno naravnanim osebam.

Ne prepričujmo prepričanih, ker na ta način samo izgubljamo dragoceno energijo in čas. Veselimo se današnjemu dnevu, njegovemu večeru, radostimo se jutru, ki bo prišlo in dnem, ki nas še čakajo tam zunaj. Polni neznanega in mamljivo privlačnega.

Spustite ljubezen v svoje srce in vse dobro v 2020 prav vsem!