motion free

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

TOP 5 korakov do izklesanih trebušnih mišic! ?

Lepota in Zdravje

TOP 5 korakov do izklesanih trebušnih mišic

Ko poletje potrka na vrata se najprej ozremo proti ogledalu, preverimo ali so nam lanske kopalke še prav in zavzdihnemo nad skromnimi trebušnimi mišicami ?

A nobene potrebe ni, da bi bilo tudi letos tako! Za vas smo preverili katere vaje so najbolj učinkovite za klesanje seksi trebušnih mišic in vam pripravili izbor TOP 5 korakov do izklesanih trebušnih mišic!

1. korak: Pred vajo se obvezno ogrejte

skakanje preko kolebniceDa bi bila vadba čim bolj učinkovita, morate biti primerno ogreti. Tek in skakanje s kolebnico je zelo dober uvod v vadbo, a če nimate dovolj časa, vam priporočamo, da se raztegnete tako, kot so vas učili pri urah telovadbe. Torej začnite z glavo, rameni, hrbtom in boki ter končajte pri nogah ter stopalih.

2. korak: Dvig trupa ali klasični trebušnjaki

Lezite na tla in zajemite sapo. Pokrčite trebušne mišice in pogled osredotočite na točko na stropu. Pričnite dvigovati trup do višine 45 stopinj. Dvigujte le zgornji del hrbta – od lopatic. Zadnjica naj ostane čvrsto na tleh. V pokrčenem položaju se zadržite 2-3 sekunde in se počasi spustite na tla. Ob spustu izdihnite.

3. korak: Bočni prepogib

Vajo izvajajte v stoje. Naredite rahel razkorak in dajte roke ob telo. Nato se prepogibajte desno in levo. Z vajo krepite vaše bočne trebušne mišice. Ja, tako je! Poznamo več vrst trebušnih mišic in z nekaterimi v resnici zelo malo delamo, so pa prav tako pomembne za držo telesa (torej ravno hrbtenico), kot tudi sam videz trebuha.

TOP 5 korakov do izklesanih trebušnih mišic

4. korak: Rotacijske vaje

Vaja je ena izmed najbolj priljubljenih za učvrstitev srednjega predela trebušnih mišic. Izvajate jo stoje tako, da naredite razkorak in stisnete trebušne mišice. Nato zgornji del telesa rotacijsko obračate na levo in desno stran.

5. korak: Dvojni dvig trupa

Kadar izvajate trebušnjake, trenirate celotne trebušne mišice. Z dvojnimi “trebušnjaki” boste tako povečali intenzivnost vadbe na spodnjem delu trebuha. Lezite s trupom na tla in privzdignite noge za 90 stopinj. Globoko vdihnite in napnite trebušne mišice.

Pogled osredotočite na točko na stropu in dvigujte zgornji del trupa do 45 stopinj nad tlemi. Telo zadržite v pokrčenem položaju 2-3 sekunde, nato trup spustite tako, da se ne dotikate tal in ga ponovno privzdignite. Spet zadržite 2-3 sekunda in se počasi spustite na tla.

via GIPHY

Za viden učinek naredite vsaj 3 ponovitve po 15 trebušnih vaj. Med posameznimi ponovitvami si privoščite kratek odmor (1-2 min).

motion free

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju