- Oglaševanje -

Radi imamo trdo kuhana jajčka. Za pirhe, zrezana v francoski solati, v krhljih na mešani solati in še in še. Ampak, ali veste kako jih najlažje olupiti?

Na enem od socialnih omrežij smo opazili zanimiv posnetek v katerem se “kuharica” loti lupljenja trdo kuhanih jačk na zelo domiseln način. Zagotovo vam je lupljenje jajčk že kdaj kravžljalo živčke, ko ste poleg lupine odstranili še tretjino okusnega jajca.

In kako se potem lotiti lupljenja trdo kuhanega jajčka?

Tako enostavno, da bolj ne gre. Jajčka skuhamo v trdo kuhana (recept za Trdo kuhana jajčka), nakar jih ohladimo v hladni vodi. Potem (odvisno od količine jajčk) vzamemo kozarec ali manjšo posodico s pokrovom, nalijem toliko vode, da prekrije jajčka, zatesnimo in premešamo. Medtem, ko jajčka udarjajo druga ob drugo in ob stene posodice, lupina popoka, podnjo pride voda in zgodi se “čarovnija”. Lupina pod našimi prsti enostavno zdrsne z lepo olupljenega jajčka.

Psstt … deluje, preverjeno 😉

- Oglaševanje -

Deli s prijatelji

Povzetek
recipe image
Naslov recepta
Kako najlažje olupiti trdo kuhana jajčka?
Ime avtorja
Objavljeno dne
Čas priprave
Čas kuhanja
Skupen čas
- Oglaševanje -
Včasih je dovolj, če prisluhneš nekomu in mu s tem pokažeš, da ni sam. Če pa ti na duši ležijo besede, pozitivne misli in znanja, ki bi jih rad delil s svetom, ... potem je idealno, če jih zapišeš. "Delimo dobro, da bi dobrega bili deležni" - S.K.