Uporabi pozitivne misli za pozitivno življenje!

Pozitivne misli

Pozitivne misli za pozitivno življenje

Brez pozitivnih misli in naravnanosti do življenja je težko pričakovati srečo in veselje ????

Pozitivne misli in srečaLe kdo ne pozna reka “smeh je pol zdravja”? Stara ljudska modrost, ki v sebi skriva ogromno resnice. Znano in znanstveno dokazano je, da so veseli ljudje pozitivnih misli, s pozitivno naravnanostjo do življenja precej bolj čili in dolgoživi. Večkrat je slišati komentarje, da so te osebe “flegmatiki” in, da jim ničesar ni mar. Resnica pa je popolnoma drugačna.

Veseli ljudje pozitivnih misli imajo srečno življenje

Tisti, ki se znajo nasmejati tudi svoji neumnosti ali skovati šalo na svoj račun, se v svoji koži počutijo precej bolje kot tisti, ki nenehno lovijo priučene vzorce in norme zadane s strani družbe. Zagotovo poznate vsaj eno osebo, ki je za svojo bolezen ali slabše zdravstveno stanje okrivila stres. Še več, v zadnjih letih je “stres” vse pogosteje v ustih osebnih zdravnikov, ki iščejo vzroke za to in ono. Če je nekoč veljalo, da sonce, nezdrava prehrana in razvade povzročajo spremembe na koži, danes celo dermatologi trdijo, da velik delež krivic za to nosi tudi stres.

Pa je res stres tisti, ki nam krade vso srečo v življenju?

Načeloma si jo na ta način krademo sami. Stres je skupek zunanjih dejavnikov in naših odločitev. Vsi se vsaj občasno na delovnem področju ženemo čez vse meje stres vpliva na pozitivne mislirazuma. Ali pa to počnemo v zasebnem življenju. Premalo se ukvarjamo sami s seboj, premalokrat gremo kar tako v naravo (povsem brez razloga). Danes mora vse imeti svoj namen in svoj zakaj ter zato. Dogaja se, da se na sprehod odpravimo na silo. Samo zato, ker smo nekje prebrali, da 20 minut hitre hoje vzdržuje naše telo v zelenem območju.

Pa je res to “to”? Našemu telesu pomagamo takrat, ko se na sprehod odpravimo z največjim veseljem, ne da bi pogledovali na uro in si zadajali cilje v kako kratkem času moramo prehoditi XY kilometrov. Spet zato, ker smo to nekje prebrali. Pojdimo na sprehod raje brez ure in telefona, opazujmo naravo, drevesa, potok, poslušajmo ptice. Na ta način se bo nekaj premaknilo v glavi, možgani bodo ukazali telesu proizvodnjo serotonina (hormona sreče) in nenadoma bodo vse skrbi zbledele, mi pa se bomo počutili kot bi lebdeli pod oblaki.

Med hojo si brundajmo znan napev ali sestavljajmo lep verz

V vsakem od nas je kanček poeta. Ne? Garantiram vam, da smo prav vsi vsaj enkrat v življenju pesnik po duši. V trenutkih, ko se srečujemo s prvo ljubeznijo in jo želimo očarati bi zanjo napisali sonetni venec, če bi bilo treba. Ljubezenski verzi ????nam dobesedno letijo iz rokava in ne moremo se načuditi svoji genialnosti. Čeprav se med dekle pozitivnih misli sprehodom navadno utrnejo najlepše in najbolj pozitivne misli, pa nas lahko zanese tudi v razmišljanje o službi, družini in podobno. Nič narobe s tem, velikokrat se povsem nenadejano dokopljemo genialnih rešitev na katere sicer niti pomislili ne bi.

A vseeno si raje vzemimo čas in premišljujmo o sebi, o tem kako lep je svet v katerem živimo. Pomislimo, kako ga s svojimi dejanji lahko še izboljšamo in na ta način izboljšamo življenje tudi ljudem okoli sebe. Če bomo pozitivni in srečni mi, bo takšna tudi naša okolica. Otroci, starši, partner, prijatelji in sodelavci. Na delovnem mestu bo postalo bolj znosno, doma ne bo prepirov, prijatelji pa bodo komaj čakali, da se jim pridružimo. Skušajmo živeti pozitivnih misli in polni optimizma, veselimo se življenja in poti pred seboj. Pot, ki smo jo prehodili je za nami. Pred nami pa tista skrivnostna, neodkrita in tako mamljiva pot, ki nas bo vodila … kdo ve kam!????