Ali veste kakšen je lahko vpliv vremena na počutje?

Lepota in Zdravje

Vpliv vremena na počutje je za nekatere ljudi lahko precej bolj občuten in obremenilen kot za druge

Sodite med tiste ljudi, ki dobro vedo kaj je vpliv vremena na počutje?

Potem vsekakor dobro poznate tisto slabo počutje pred spremembo vremena, ko pade zračni tlak. Glavoboli, bolečine v mišicah, depresija, trganje v kosteh, še posebej na nekoč poškodovanih mestih. Vse to s seboj prinaša vpliv vremena na počutje. Pride dan, ko nismo počeli nič pretresljivega a smo na vso moč utrujeni in zaspani. Ne pomaga niti največja skodelica kave ali še tako nujni opravek v kuhinji.

Vpliv vremena na zdravje in napoved za Biovreme

Opažanja povezav vremena s počutjem nikakor niso nova. Vpliv vremena na zdravje so opazili že pred več tisoč leti. Resno spremljanje in pisanje poročil pa izhaja iz srede 19. in začetka 20. stoletja. Danes o vplivu vremena na počutje vemo že zelo veliko. Celo tako veliko, da lahko dnevno spremljamo napovedi imenovane “Biovreme” in se tako pripravimo na morebitne težave.

Kdo je najbolj dovzeten za vremenske spremembe?

Navadno so za vremenske spremembe najbolj dovzetni starejši, ljudje s kroničnimi boleznimi, težavami s srcem, dihali in ljudje, ki trpijo za depresijo ali drugimi psihičnimi težavami. Pojavlja se nespečnost kar nas naredi še bolj utrujene in razdražljive. Zanimivo, da vremensko občutljivi ljudje spremembe začutijo že do 2 sni pred spremembo. Gre za spremembe v zračnem tlaku, temperaturi in vlažnosti zraka okoli nas. Prav tako se pred slabim vremenom skrivamo v zaprtih, neprezračenih prostorih, kar prav tako ne pomaga k boljšemu počutju.

sonce za dobro počutje

Sonce poskrbi za vitamin D in za dobro počutje

Zakaj se na soncu počutimo tako dobro?

Le kaj je lahko lepšega kot s soncem obsijan dan? Prijetna temperatura in sončni žarki božajo našo dušo in telo, mi pa se počutimo popolno. Vse se prične, ko nam zaradi premalo izpostavljenosti soncu začne primanjkovati vitamina D. To se izraža v slabem počutju, depresiji, utrujenosti in razdražljivosti.

Že nekaj minut sonca na dan je dovolj, da se v našem telesu prične tvoriti ta zelo pomemben vitamin za naše dobro počutje. Ko pa sonca nekaj dni ni na spregled, bi si morali pomagati sami. V hrani vitamina D žal ni dovolj, zato pa imamo na voljo prehranska dopolnila, ki nam pomagajo obdržati pomembno ravnovesje.

*zunanja povezava: Vitamin D – wikipedia