Zakaj človek potrebuje pozitivne misli?

Pozitivne misli

pozitivne misli

Ljudje smo čustvena bitja in pozitivne misli v nas vzbujajo pozitivne občutke, kar pa ima precej večji vpliv kakor bi si kdo mislil.

Če smo bili pri obisku zdravnika nekako vajeni poslušati o negativnih vplivih cigaret in alkohol, pa se je obema škodljivcema povsem enakopravno pridružil še stres. Stres je danes krivec praktično za vse kar se slabega dogaja. V zobeh ga imamo, ko nam nekaj ne gre, krivimo ga za vsak prehlad (saj nam oslabi imunski sistem) in skratka za vse kar se nam slabega dogaja.

Stres škodi našemu zdravju

Včasih je bila za vse nenavadne reči kriva polna luna, a ta izgovor je prišel prav zgolj enkrat na mesec. Šalo na stran. Stres je dejansko velika težava modernega človeka, in če se mu ne znamo upreti kaj hitro izkusimo negativne posledice, ki jih s seboj prinaša. Težave, ki jih nosimo domov iz službe, različne dnevne obveznosti, skrb za družino, … vse to pripomore k temu, da se stres v nas kopiči in prične povzročati težave.

Postajamo razdražljivi, mučiti nas prične nespečnost, prebujamo se utrujeni in o skrbeh pričnemo razmišljati še preden uspemo priti do kopalnice. To je popoln recept za pravo malo katastrofo, ki se nam bliža. Ampak kako ubežati stresu, oziroma kako se spoprijeti z njim?

Kreirajte pozitivne misli!

Če je stres nekaj negativnega, nekaj do česar vodijo negativne misli, potem je rešitev na dlani. Ustvarjajte pozitivne misli, mislite pozitivno in s to energijo zaščitite svoje telo pred negativnimi vplivi. Predstavljajte si, da si boste s pozitivnimi mislimi okoli sebe zgradili neviden varnostni plašč, ki vas bo varoval pred vsem slabim.

pozitivne misli in verzi

Na ta način boste od sebe širili pozitivno energijo in nenadoma boste začutili, da privlačite pozitivne dogodke, lepe misli in tudi rezultate. Napetosti v službi se bodo umirile, negativneži pa vas ne bodo več videli kot svojo tarčo, saj se jim bo zdelo prenaporno ukvarjati se z vami.

Družite se s pozitivnimi ljudmi

Enako kot to velja za pozitivne misli, pa je enako tudi z ljudmi. Če se ves dan družimo z negativno nastrojenimi osebami, se kaj kmalu nalezemo njihove slabe energije, kar nas pahne v bazen negativnosti iz katerega nenadoma ne moremo več splezati. To se dogaja zato, ker se negativni ljudje navadno niso pripravljeni sami spopadati s svojimi težavami in jih trenutno osrečuje dejstvo, da z njimi trpi še kdo drug.

Pozitivne misli za pozitivno življenje

Popolnoma napačno razmišljanje in pristop! Delajte na tem, da spremenite takšne vzorce in kasneje pokažite pot do sreče in veselja tudi tem ljudem, ki se še vedno utapljajo v svojih bazenih negativne energije. Pomoč, ki jo boste izkazali vas bo še dodatno navdala z optimizmom in lepimi občutki.

Pozitivne misli so kot nežen zamah metulja s svojimi barvitimi krilci. Sebe dvigne nad prečudovit cvetoč travnik, opazovalca pa v čustvena nebesa.