Zakaj Facebook ne potegne moje zadnje objave na blogu?

Računalništvo

facebook objave pomoč

Imate osebni blog ali spletno stran in vas jezi, ker se na vaši Facebook nikakor noče pojaviti pravi izvleček članka?

Verjetno je vaša zgodba podobna kot v drugih primerih. Skopirate URL povezavo do vašega članka ali strani, prilepite v okence za objavo na Facebooku potem pa ugotovite, da je vaš “modri prijatelj” pobral neke stare/napačne podatke.

Zakaj Facebook ne potegne moje zadnje objave na blogu?

To se zgodi v primeru, da ste stran ali članek vmes urejali, spremenili naslov, dodali novo predstavitveno sliko in podobno. Podatki so se shranili v vaš brskalnik in tudi na serverju kjer vaša spletna stran gostuje. Facebook žal vedno znova pobira stare podatke in nikakor ne novih.

Kaj naj storim, da bo facebook potegnil nove podatke?

Zadeva je skrajno enostavna! Obiščite spletno stran kjer se nahaja facebookovo orodje Debugger in v okence vnesite spletni naslov s katerim imate težave. Enostavno kliknite gumb Debug in prikazali se vam bodo podatke katere Facebook trenutno pobira s te strani. Spodaj boste videli podatek “Time scraped”, ki nam pove kdaj so bili podatki nazadnje osveženi. Seveda mi želimo, da bi bilo to pravkar zato kliknemo “Scrape Again” in zadeva je rešena.

Vrnemo se nazaj na naš Facebook profil ali stran, ponovno vnesemo URL naslov katerega želimo deliti z našimi sledilci in končno se bo pred nami pojavila objava katero smo želeli.