Noč čarovnic 2018 dekoracija in kostumi

Zabava

Noč čarovnic 2018 kostumi in dekoracija

Noč čarovnic je še en zahodnjaški izum, ki smo ga v zadnjem času pričeli sprejemati z odprtimi rokami

Izraz Halloween (Noč čarovnic) izhaja iz »All Hallow’s Eve« kar pomeni “večer vseh svetih”. Praznovanje se odvija v noči iz 31.10. na 1.11. in jo komercialno izkoriščajo predvsem v angleško govorečem svetu. Ampak kot vse ostalo kar se porodi pri njih, slej ko prej pride tudi k nam.

Noč čarovnic in kostumi

V tujini je navada, da se (predvsem) otroci našemijo v čarovnice, duhove, pošasti in druga grozljiva bitja noči, ter od vrat do vrat prosijo za sladkarije. Pri nas povsem enake manije ni, zdi pa se, da se s kostumi za noč čarovnic precej bolj obremenjujejo odrasli kot pa otroci. Kot že rečeno, v naših krajih hitro prevzamemo kakšno tujerodno domislico, če le to pomeni kak dan več veseljačenja, druženja in zabave.

Dekoracija za noč čarovnic

Za najsrhljivejšo noč v letu je seveda pomembna tudi prava dekoracija. Otroci se navadno našemijo v najrazličnejše pošasti, odrasli pa vse posegajo po izdelkih kot so kostumi na temo čarovnic in zombijev. Zadnja leta je opaziti, da ti kostumi postajajo čedalje bolj provokativni in sexy. Ženske svoje kostume začinijo z mrežastimi (strganimi) nogavicami, uporabljajo precej kratka krila in globoke dekolteje (kljub mrazu).

Buča za noč čarovnicObvezna dekoracija za noč čarovnic so seveda tudi izrezljane buče. Nekateri so pri tem bolj, spet drugi, manj kreativni. Nekatere izrezljane buče pa so že prave, pravcate mojstrovine in umetniška dela. V bučo se nato vstavi prižgano svečo in dekor je pripravljen na najbolj strašljivo noč v letu.

V četrtek 25.10.2018 v kinih nov film “Noč čarovnic”!

Klasika ljubiteljev grozljiv in srhljivk bo tale novica zagotovo razveselila. Od četrtka 25.10.2018 se v naših kinematografih pričenjajo srhljivi večeri. Na velika platna namreč prihaja nov film z naslovom Noč čarovnic! V njem glavno vlogo ponovno odigra odlična Jamie Lee Curtis (kot Laurie Strode), nastopajo pa še: Judy Greer, Will Patton, Nick Castle, Andi Matichak, Omar J. Dorsey.
Zanimivo: po 40 letih bo vlogo morilca znova prevzel Nick Castle (kot Michael Myers)!

Napovednik filma noč čarovnic

https://www.youtube.com/watch?v=romOnxNOO94