Poznate navodila za srečo?

Pozitivne misli

osebna rast in sreča

Je srečen kdor je živ? Je srečen tisti, ki je bogat? V resnici je bogat tisti, ki je srečen, da je živ!

Kolikor nas je ljudi na svetu, toliko različnih mnenj imamo o tem kaj je za koga sreča. Za nekoga je sreča, da je zdrav, za drugega, da ima prijatelje, spet tretji za srečo potrebuje materialna sredstva. Ko sem nekoč ob kavi prijatelju dejal, da ne razumem ljudi, ki hrepenijo po bogastvu, mi je odvrnil:

“Zakaj pa ne? Z denarjem lahko kupiš marsikaj kar te osrečuje.”

Razumem, da človek potrebuje nekaj denarja v življenju, konec koncev vseeno živimo v svetu gospodarstva, ekonomije in pridobitništva in brez denarja praktično ne moreš ničesar. Ampak zakaj bi nekdo, ki ima milijon € živel le za cilj, kako priti do naslednjega.

“Motivacija, prijatelj. Motivacija,” mi je odvrnil.

Še vedno se nisem in se ne bom strinjal z njim, a moram priznati, da ima v nekaterih točkah prav. Vse pa je na koncu odvisno seveda od tega kaj osrečuje nas. Če smo poskrbeli za solidno življenje, imamo službo ali pa morda svoj uspešen posel, potem se lahko prepustimo lovu za svojimi občutki sreče. Nekomu je to sprehod s psom, drugemu, da si ustvari družino, nekdo tretji pa je najbolj srečen, če potuje.

Kako zelo bi si želel živeti v družbi junakov iz serije Zvezdne Steze (Star Trek), ki raziskujejo širjave vesolja in se srečujejo z novimi vrstami. Na Zemlji takrat vlada brez-monetarna družba. Denarja ni, ni nasilja in vojn, strpnost je na prvem mestu. Zame bi bila to sreča.

In kaj bi svetoval drugim, če bi me vprašali kako biti srečen?

  • Zaposlite svoj um. Srečni ljudje posedujejo aktiven in kreativen um.
  • Bodite optimist. Vsi srečni ljudje so optimisti. Optimizem lahko tudi razvijemo. Pesimist se neprestano pritožuje, medtem ko se optimist osredotoči na reševanje problema.
  • zmenki in flirtVeliko se smejte. Saj veste kako pravijo “smeh je pol zdravja”. Smeh je lahko prisoten na vsakem koraku in ob vsaki priložnosti. Ne obremenjujte se s tem kaj je smešno drugim. Razvijte svoj občutek za smešne situacije in se jim nasmejte. Družite se z ljudmi, ki se radi smejijo. V njihovi družbi vam nikoli ne bo dolgčas in tudi slabovoljni ne boste. Ali ste vedeli, da ženske v anketah vedno v sam vrh uvrščajo moške, ki jih znajo nasmejati? Čustva predstavljajo skupek notranjih občutkov in fizičnega odgovora na te občutke. Torej če se smejete, bodo možgani avtomatično reagirali in prenesli informacijo na ves organizem.
  • Fantazirajte, prepustite se domišljiji. To je eden od dobrih načinov, da zaposlite svoje možgane. Mnogo bolje se boste počutili, če vas bodo navdajale pozitivne misli, saj s tem dvigujete nivo serotonina, hormona sreče. Obiščite svoj fantazijski svet kadarkoli je mogoče in se sproščajte v okolju brez meja in ovir. Postanite pisatelj, napišite zgodbo ali pesem.
  • Rešite se negativnih misli. Poskušajte vsako negativno misel spremeniti v pozitivno. Negativne misli zastrupljajo organizem in izzovejo razne spremembe v možganih, kot odgovor na to pa nastanejo razne psihofizične težave, depresivna stanja, apatičnost in slabo razpoloženje. Če ste gledali filme o čarovniku Potterju, se boste spomnili situacije, ko so se morali mladi čarovniki soočiti s svojimi največjimi strahovi. To so rešili tako, da so si svoje fobije predstavljali na smešen način. Negativne misli so jih nasmejale in fobijam je postalo tako nerodno, da so se skrile pred njimi.
  • Izbirajte svojo družbo. Obstajata dve skupini ljudi, ki na druge delujeta zelo negativno. To so tisti, ki se neprestano pritožujejo in pa tisti, ki stalno kritizirajo. Znebite se družbe takšnih ljudi. Jaz takšnim pravim Čustveni vampirji. Prisesajo se na tvojo “vtičnico” z energijo in sesajo, ter sesajo, dokler te povsem ne izpraznijo. Potem se počutite slabše kot se je ta oseba kdajkoli.

Ne dovolite, da vam drugi diktirajo tempo življenja in ne dovolite, da vam drugi postavljajo norme za vašo srečo. Sami najbolje veste kaj vas osrečuje, zato počnite ljubezen je srečatočno to in boste srečni. Morda vaša sreča koga moti. Tudi to boste kaj kmalu prepoznali. Naj vas to ne obremenjuje. Le še dodatno napolnite svoj bazen dobre energije z njihovo zavistjo. Obrnite njihove negativne misli proti njim samim. Povejte kar si mislite in ne izgubljajte časa s prilagajanjem ljudem, ki si tega ne zaslužijo.

Stopite iz hiše in si recite “Danes bo moj dan!”. In bo vaš dan. Počnite vse kar vas osrečuje. Ne more biti vedno popolno, a tudi obratno ne. Po dežju vedno posije sonce in po slabih izkušnjah se vedno poberemo. Izbrani prijatelji so nam pri tem v pomoč in zato jih imamo radi, zato se družimo z njimi. Ljubite najprej sebe, šele potem boste lahko tudi druge.

Ljubezen ni čustvo, ki se jo kupi v trgovini. Ljubezen si je potrebno prislužiti s svojimi dejanji. Ljubezen je močno čustvo, ki podira meje. Ljubezen je nekaj kar začutiš po celotnem telesu, v srcu in možganih. Ljubezen te lahko ozdravi.

Ljubezen je sreča!