Samo slon je bolj slonji | Familija za popizdit

Zgodbe

smešne zgodbe

Zgodilo se je neizogibno. Foter je sinu zajebal službo (ker na policiji pač ne bo delal) in doma je bilo seveda čuditi napetost v zraku.

Ali kakor bi rekel palček Smuk “Lahko si jo rezal z nožem” tako gosta je bila. Tisti dan je bila tišina v stanovanju naravnost oglušujoča. Bivšemu policistu se je mešalo od jeze na fotra, ta pa se je privoščljivo režal izza razprtega časnika Ekipa. Imel je to navado, da je bral članke o katerih so že prejšnji dan poročali na TV in spletu. Ampak, ker je papir le papir … Nekako tako je veljalo tudi:

“Moj sin pa policaj … tega filma v tej bajti pač ne bomo gledali hehe,” se je nasmihal zastrt z velikim, mastnim naslovom o tako osovraženem rivalu iz štajerske prestolnice.

Dragi bralec ali bralka, če še nisi vrgel očesa na prvi del in začetek te naravnost odf…ne zgodbe, predlagam, da pred nadaljevanjem branja pokukaš SEMLE ????

Vsi ostali pa, … gremo dalje ????

Nora družina se predstavi ????

V kuhinji so sedeli Damo (Damjan, ločenec in poglavar družine), Timo (Timotej, bivši policist potem, ko ga je oče Damo spravil ob službo), Patrisha (Patricija, Damova nova sexy ljubica) in mali Niki (5 letni Patrishin sinček).

Damo (44) je bil znan po svojih osvajalskih sposobnostih, šarmu in dejstvu, da je bil vsem mladim bejbam bolj zanimiv kot njihovi vrstniki. Vedno je imel v žepu nekaj denarja, čeprav v svojem podjetju ni počel praktično ničesar. Njegovi prijatelji so bili iz vseh mogočih slojev, od podzemlja pa do vrha uprav. Vedno je zaupal v dobre zveze in svoj nos za posel. Golfa je vozil samo zato, ker je stavil s svojim bratrancem, da ne bo zdržal niti en teden. V garaži ga je medtem čakal praktično nov Mustang.

Timo (25) si je že od nekdaj želel stran od svoje nore družine. Menil je, da bo kot policist uspel v hišo prinesti red in spoštovanje, a se je kratko malo … zajebal. Med nogami srbečica, v žepu črna luknja, na obzorju pa le še večje težave.

Patrisha (33) sexy zajčica, napumpana in zapuščena pred skoraj šestimi leti, je v hišo prišla nedolgo tega. Damova bivša je ušla s striptizerjem Rikijem v Švico in od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Patrisha je s seboj pripeljala tudi svojega (hudička) Nika, ki je znal vedno poskrbeti za kakšno pizdarijo. Niki je bil resnično pravi naraven talent. S svojimi genialnimi izbruhi, ki so za kakšno desetletje prehitevali njegov razvoj, te je zlahka osramotil tudi v najbolj neverjetnih situacijah.

Ko ima hudič mlade

Tudi Patrisha in Niki sta se tisti dan postrani gledala zato je bilo še prav posebej moreče. A zakaj? Eh, nič posebnega. Niki je bil pri svojih 5 letih malce poseben tiček. Veliko prevečkrat je bil sam, njegova generacija pa pri teh letih danes že programira kaj šele kaj drugega. Niki je ob vseh tabličnih računalnikih in pametnih telefonih (pazi to ????) še vedno gledal tudi TV. Seveda ne nacionalke ali pa risank pred poročili. Niki je bil tak mojster, da je Patrishi ukinil pornjake. Vklopil ji je družinsko varnostno kodo in je ni jebal pet posto, ko jo je želela iztepsti iz njega.

“Pokliči na Telekom pa povej serviserju, da rabiš kodoooo! Za porničeeee!!! ????????”

via GIPHY

Niki je gledal vse živo. Od selitve gosi v južne kraje na National Geographicu do poizkusov impeachmenta (odstavitve) Donalda Trumpa s strani demokratov (ob 2h zjutraj na CNN). Ker je “uboga” mamica delala nadvse nenavadne izmene, je bil veliko sam. Praktično se je osamosvojil pri treh letih, ko si je prvič naročil pico na dom in do jutra gledal neko serijo.

Tudi hudiček ima DNK ????

Ko ga je tisti dan prišla Patrisha iskat v vrtec so jo, kot ponavadi, vzgojiteljice vse blede ???? že pričakale z malim nagajivčkom kar pri vratih. Mali je bil že oblečen in obut, kar so sicer počeli starši ampak Niki je bil pač Niki. Na prvi pogled srčkan kot angelček, ko pa si ga spoznal, si dejansko verjel v tisti film “Izganjanje hudiča”. S Patrisho sta zavila do doma za starejše občane kjer je prebivala edina oseba katero je Niki naravnost oboževal. To je bil njegov dedek in, ko si ga spoznal ti je bilo vse jasno. Vse doktorske študije o prenosu vedenjskih motenj znotraj družinskega debla so se izkazale za točne.

Iz dneva v dan same pritožbe čez dedijevo vedenje, večkrat je šel ven in se vračal pozno ponoči, mlade oskrbnice je grabil za rit in v sobi prirejal poker večere za podobno misleče in dovolj prisebne sostanovalce. Nekoč si je omislil celo plesalko, ki jo je našel kar na sosednjem oddelku ????. Anica je pri svojih 82-ih večkrat na dan izgubila stik z realnostjo in, če si ji dovolj premeteno sugeriral, se je hitro preobrazila v karkoli si želel. In dedi si je za enega od svojih poker razvratov z viskijem in cigarami seveda zaželel še plesalko. Logično. Ni se končalo dobro. Direktor doma je pobesnel in zagrozil, da je to zadnje opozorilo preden ga vržejo ven. Dedi je bil več kot sposoben živeti sam, penzijo je imel nadpovprečno, pa še postrani je baje nekje služil. Ampak tu so ga stregli od spredaj in zadaj, lahko se je izživljal in govorilo se je celo, da … khm, o tem v kakšni od naslednjih zgodb.

via GIPHY

Niki je bil tiste pol ure pri dediju popolnoma drug otrok. Pridno je sedel v naročju, z dedijem sta se igrala prikupne igre in Patrisha je bila vedno povsem raznežena ob pogledu nanju. Dedi mu je nekaj pravil na uho, Niki se je ljubko nasmejal in prijazno pogledal svojo mamico. Ampak dedi in Niki se nista šla lepih otroških igric. Kje pa.

“Najprej sem vrgel po tleh denarnico,” je šepetal dedi. “In, ko se je sklonila, da bi jo pobrala sem ji šel z rokami pod krilo in ji potegnil hlače do kolen ????.”

“Na hodniku!?” ???? je zavpil Niki.

“Kaj se je zgodilo na hodniku Niki?” je vprašala Patrisha.

“Eh nič. Dedi je naletel na žensko v težavah in na ves glas poklical na pomoč. Takoj so ji prileteli pomagat.”

“In jo dobili kako si vlači gate nazaj na debelo rit,” se je zarežal in mu zašepetal na uho.

“No vidiš Niki kako je Dedi prijazen. Tudi ti bi moral biti takšen.”

Saj bom mami!” je skočil Niki.

“Obljubiš?” ????

“Obljubim mami! Greva?”

Dedi ju je pospremil po hodniku kjer so se srečali z množico precej okornih rezidentov, ki so počasi krevljali na kosilo. Dedi jim je rekel “prva postava”. Najprej so jedli težavnejši prebivalci doma, šele nato ostali. Vljudno so stali in čakali, da bi šli vsi mimo, ko se je pri njih ustavila glavna sestra (tako so ji rekli). Zoprna babnica že na videz.

“Oh kako priden fantek,” je hinavsko zažgolela saj je dobro vedela kako prebrisan je. “Kot iz tistega filma Kekec. Rožletu si podoben,” mu je skušala podkuriti.

“Tudi vi ste skupaj s temi kot iz enega filma,” je Niki namignil proti “Prvi postavi”, ki se je nerodno pozibavala mimo njih in Patrisha je v trenutku prebledela.

“Iz katerega pa, fantek?”

“Zora živih mrtvecev!” je ustrelil brez razmišljanja. ????????????

Patrisha ga je za ušesa odnesla do avta ne da bi se sploh poslovila od očeta, ki se je zadovoljno hahljal pri vhodu. Ni maral glavne sestre in tudi ona do njega ni gojila kaj lepših čustev. Ampak o tem kdaj drugič ????.