Leta 2009 sem zamudil izjemno priložnost z Bitcoini, tokrat je s PIji ne bom!

Spomnim se tistega dne, ko mi je sodelavec, sicer programer, dejal “stari, a kupimo za 100€ Bitcoinov?”. Ker nisem imel pojma za kaj gre sem iz prve rekel nekaj v stilu “Mah, ne igram jaz igric” in odmahnil z roko. V tistem trenutku je bil 1 Bitcoin vreden celih 0,03€. Najvišja vrednost Bitcoina je kasneje dosegla slabih 18.000$! V nekem trenutku bi lahko imel v žepu, reci in piši, 50 milijonov € 😲

Še danes mi je globoko žal, da sem bil takrat človek s tako malo vizije glede kriptivalute, ki je orala ledino danes več tisočim. Z nekaj malega izjemami, od ostalih ni kaj dosti koristi. Je pa pred nekaj meseci v javnost prišla neka povsem nova zgodba v svetu kriptovalut.

Rudarjenje s pomočjo mobilnega telefona | PI Network

Trije profesorji z univerze Stanford (dr. Nicolas Kokkalis, dr. Chengdiao Fan, Vincent McPhillip) so v svet poslali aplikacijo ¶ Network, namenjeno za rudarjenje njihove kriptovalute PI z uporabo mobilnega telefona. Če se spomnite, za kriptovalute na telefonu PI Networkrudarjenje Bitcoinov je bila (še vedno je) potrebna kar obsežna računalniška oprema, draga grafična kartica in precej električne energije.

Pri PI Networku je zadeva nekoliko drugačna. Aplikacija porabi komajda kaj baterije, procesorja pa ne obremenjuje. Na prvi pogled gre za sistem mrežnega marketinga. Vpiši se pod mene in povabi čimveč prijateljev. K sreči pa je osnovna naloga in ideja treh strokovnjakov na kripto področju precej drugačna.

Ustanovitelji v prvi vrsti stremijo k varnosti (ne želijo, da bi kovance rudarili računalniški programi) zato se pri tem zanašajo na svoje uporabnike. Da jih želijo čim več povabiti medse pa tako ali tako ne čudi, saj kriptovalute zaživijo prav zaradi množice, ki jo uporablja. In, ko je množica dovolj velika, je ne more več spregledati niti kripto borza. Takrat pa se zabava šele prične!

Registracija in rudarjene kovancev je BREZPLAČNO!

Potrebno je potrditi, da ste resnična oseba in ne kak računalniški program. To storimo s pomočjo pridobljene varnostne kode, ki jo prejmemo kot SMS, svoje prijatelje pa dodamo v svoj varnostni krog in na ta način prispevamo k večji varnosti same mreže. Ker ste tako dobri, vas PI Network nagradi z višjo stopnjo pridobivanja kovancev, na kar vpliva še nekaj drugih reči. Enkrat na dan je potrebno klikniti na ikono na desni strani zaslona in s tem potrditi, da smo resnične osebe in ne računalniški bot.

Ne zamudi priložnosti za zaslužek in se BREZPLAČNO registriraj še danes! Uporabi kodo Qoiquratz

Koliko so vredni PI coini?

Ta hip, čisto nič. Tudi Bitcoin na začetku ni imel nobene vrednosti pa poglejte kam je prišel. Vrednost kriptovalutam da trenutek, ko jih katera od kripto borz umesti na svoj seznam trgovanja. Za kripto borze pa so kriptovalute zanimive, ko imajo te veliko število uporabnikov in, ko je z njimi moč kaj kupiti/trgovati itd.

V ekipi PI Networka so se odločili, da bodo za svoje uporabnike ponudili kar nekaj možnosti trgovanja in s tem tudi pridobivanja na vrednosti same kriptovalute.

In kaj lahko počnem s PI kovanci?

Trenutno še nič. Rudarjenje kovancev se je komajda dobro začelo (marec 2019) in projekt je še vedno v beta fazi. Vsi tisti, ki aplikacijo uporabljamo ta hip, smo v veliki prednosti pred ostalimi, ki še pridejo. Ko sem pričel z rudarjenjem sam, je bilo v mreži dobrih 1000 ljudi, čez 3 dni 5000, nato 50.000, po le treh tednih pa že kar 100.000! Ta številka je bila dosežena danes na dan 6.7.2019. Kar pa ta mejnik prinaša s seboj pa je prva prepolovitev višine narudarjenih kovancev na uro. Plan je narejen že od samega začetka, naslednja prepolovitev pa sledi pri 1 milijonu uporabnikov.

Bo pa s kovanci moč medsebojno trgovati z drugimi uporabniki omrežja, nakupovati v spletni trgovini, ki prihaja, kasneje pa seveda trgovati tudi na kripto borzah, ki bodo PI uvrstile na svoje sezname. V kratkem prihaja tudi rudarjenje s pomočjo osebnega računalnika. Glede na to, da so se šele te dni rudarjenju PIja pridružili tudi Kitajci, bo že v kratkem zagotovo še bolj pestro.

Pohitite in se registrirajte še v beta fazi!

Kljub strmemu naraščanju uporabnikov in trenutni številki, pa je sama zadeva še vedno v “early” fazi kar pomeni, da smo še vedno zgodnji in lahko še veliko pridobimo.

Velja dodati, da je aplikacija prestala izredno strog pregled pri Applu, trenutno pa je v dodatnem pregledu še pri Googlu. Oba sta zelo rigorozna, ko beseda nanese na rudarjenje kriptovalut. Spodaj si lahko ogledate nekaj zaslonskih slik kako je videti sama aplikacija, ki jo uporabljam. Na zadnji sliki boste videli, da sem doslej nakopal že preko 2000 PI-jev!

nova kriptovaluta PI     zasluzek s kriptovalutami     zasluzek na internetu     zasluzek na spletu

Ne zamudi priložnosti za zaslužek in se BREZPLAČNO registriraj še danes! Uporabi kodo Qoiquratz

Kako se registriram?

Ker vas mora v mrežo nekdo povabiti, je na vseh povezavah v tem članku dodan tudi moj nickname Qoiquratz katerega vpišete, ko je to zahtevano in že lahko pričnete s služenjem PI kriptovalute. Na spletni strani, ki se bo odprla po kliku na velik moder gumb, boste našli povezavo do aplikacije za Android oziroma Apple. Naložite na telefon, opravite zahtevano registracijo, vpišete kodo (kdo vas je povabil) Qoiquratz in že ste “rudar” PI-ja.

Pozor: Zahtevana je potrditev s telefonsko številko na katero boste prejeli kratko kodo, to pa nato vpišete v zahtevano polje in s tem potrdite, da ste to zares vi. Tisti, ki te potrditve ne boste izvedli lahko čez čas izgubite vse narudarjene kovance. Tega pa seveda ne želite. V zadnjem času je bilo na tem področju nekaj težav, saj se je dogajalo, da SMS v evropskih državah ni deloval (pri nekaterih deluje), a brez skrbi.

Razvijalci obljubljajo posebno številko za evropske države, kljub temu pa niti ni nujno, da vam ne bo uspelo. Potrebno je razumeti, da je zadeva vendarle še vedno v beta fazi in so manjše težave nekaj povsem običajnega. Moram pa dodati, da odkar uporabljam aplikacijo, sem nadvse presenečen nad odličnim delovanjem kljub beta fazi.

Navdušila me je odzivnost in pojavnost razvijalcev, ki ne skrivajo svoje identitete. Preverjeno!

Zaslužite še več!

Ko boste enkrat član velike mreže se zabava šele prične. Na zaslonu desno boste opazili 4 ikone. Prva na vrhu je “Chat” kjer lahko klepetate ali pa samo berete pogovore med “rudarji”. Chat je razdeljen na precej jezikov, slovenskega pa zaenkrat še ni med njimi.

Druga ikona je “Security”. Tukaj se nahaja vaš Security circle (varnostni obroč) v katerega dajete rudarje, ki so vpisani pod vami. S tem potrjujete, da jih poznate in, da gre za prave ljudi in ne bote. Ko jih boste enkrat dodali od 3-5 boste v naslednjem 24h ciklu pridobili na višini “izkopanih” kovancev na uro.

Tretja ikona “Rudarji” vam prikaže kdo vas je v mrežo povabil in koga imate pod seboj. Prav tako boste tu videli ali so uporabniki dejavni ali ne. Kaj je razlika? Dejavni uporabniki vam zvišujejo donos na uro! Enkrat na dan imate možnost poslati “Ping” neaktivnim uporabnikom. To na kratko pomeni, da se jim med obvestili izpiše, da morajo biti dejavni, če želijo kaj zaslužiti.

Četrta ikona “Strela” pa vam prikaže vaše trenutno stanje dejavnosti. Torej, koliko PIjev pridobivate na uro in zakaj.

Ne zamudi priložnosti za zaslužek in se registriraj še danes! Uporabi kodo Qoiquratz

Deli s prijatelji

Pridi na:

Zlowdaj

Včasih je dovolj, če prisluhneš nekomu in mu s tem pokažeš, da ni sam. Če pa ti na duši ležijo besede, pozitivne misli in znanja, ki bi jih rad delil s svetom, ... potem je idealno, če jih zapišeš.

"Delimo dobro, da bi dobrega bili deležni" - S.K.
Zlowdaj
Pridi na:

Morda vas zanima tudi: