Korenje je priljubljena rastlina vseh domačih vrtičkarjev. Užitna je tako toplotno obdelana kot tudi surova. Korenje je tudi zdravilna rastlina.
Ogljikovi hidrati in zakaj so pomembni
Ogljikovi hidrati so pomemben del prehrane. Poznamo dobre in slabe ogljikove hidrate. Izberimo prave, ki naj predstavljajo cca 40 % dnevnega vnosa hrane.
Alergija na gluten ali intoleranca na gluten
Ste se že kdaj vprašali kaj je alergija na gluten ali pa morda kaj je gluten? Zelo velike koncentracije glutena so v nekaterih jušnih osnovah, juhah iz vrečk in v drugi v naprej pripravljeni hrani.
Trdo kuhana jajčka | Kako najlažje olupiti trdo kuhana jajčka?
Radi imamo trdo kuhana jajčka. Za pirhe, zrezana v francoski solati, v krhljih na mešani solati in še in še. Ampak, ali veste kako jih najlažje olupiti?
Kako pripraviti popolna mehko kuhana jajčka?
Želite jesti mehko kuhana jajčka? Ko smo bili majhni, so nam stare mame znale velikokrat postreči mehko kuhana jajčka v katera smo veselo namakali kruh.
Zdrava prehrana in gibanje
Zdrava prehrana se vse pogosteje znajde na našem besednem meniju. Ampak, ali tudi na krožniku? Preverite kaj in koliko jesti, da boste ostali zdravi in fit.
Kako dolgo kuhati trdo kuhano jajce?
Tokrat o tem kako skuhati popolno trdo kuhano jajce. Prava umetnost je jajca skuhati ravno prav in do tiste mere, ko jih olupimo z neverjetno lahkoto.